Події

В житомирській лікарні проводять обшуки, міська влада ситуацію поки не коментує

10 August 2023, 11:58

В комунальному підприємстві «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» вранці 10 серпня проводять обшуки.

Відео з озброєними правоохоронцями біля входу в один з корпусів лікарні виклали в соцмережах, зазначивши, що працівники департаменту стратегічних розслідувань та головного слідчого управління Нацполіції проводять обшуки в кабінетах керівництва лікарні, завідувачів відділень та ряду лікарів, а також за домашніми адресами керівництва та лікарів. Автор відео припускає, що обшуки пов’язані з підробкою лікарями та керівництвом документів щодо наданих послуг пацієнтам, на підставі яких в подальшому Національна служба здоров’я України виплачувала грошові кошти лікарні.


Проведення обшуків Житомир.info також підтвердили й деякі лікарі лікарні №2, зазначивши, що робота лікарів закладу фактично заблокована. Начебто справа стосується коштів, які лікарня отримувала під час боротьби з коронавірусною інфекцією.

В Житомирській міській раді ситуацію не коментують.

«Поки ніяких коментарів немає», - сказала в коментарі Житомир.info заступниця мера Марія Місюрова.

Як повідомляв Житомир.info, на початку лютого 2022 року НАБУ опублікувало оперативне відео підготовки та отримання нардепом від Житомирської області Сергієм Кузьміних хабаря за поставку медичного обладнання житомирській лікарні №2. 23 вересня 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно народного депутата Сергія Кузьміних за обвинуваченням у одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди: його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом). У березні 2023 року Захисники народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних подали клопотання про закриття кримінального провадження, але Вищий антикорупційний суд відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня обшук поліція  
Матеріали по темі