Події

Підробила документи для ремонту укриттів у ліцеях і привласнила понад 140 тис. грн: житомирянці оголосили про підозру

10 August 2023, 12:17

Слідчі Звягельського районного відділу поліції зібрали докази причетності 48-річної житомирянки до шахрайства та підробки офіційних документів під час ремонтних робіт у навчальних закладах.

Про це 10 серпня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Встановлено, що жінка була офіційним представником житомирського підприємця, який здійснює послуги з будівництва та ремонту. Тож саме вона у жовтні та листопаді 2022 року уклала від його імені договори та додаткові угоди з однією з сільрад Звягельщини про поточний ремонт укриттів двох ліцеїв. Офіційна представниця будівельної фірми надавала до сільської ради відповідні документи про проведені роботи, у тому числі і їх вартість. Однак вона свідомо внесла в акти приймання виконаних будівельних робіт недостовірні відомості про розмір нарахованого єдиного соціального внеску (ЄСВ) на заробітну плату найманих працівників. На підставі підроблених документів на рахунок підприємця було проведено перерахування бюджетних коштів на загальну суму понад п’ять мільйонів гривень. А завищений розмір нарахувань через оборудки жінки склав майже 141 тисячу гривень. Коштами вона розпорядилась на власний розсуд», - йдеться в повідомленні.

9 серпня слідчі поліції оголосили жінці про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману, що завдало значної шкоди громаді (ч. 2 ст. 190 КК України), а також у складанні та видачі завідомо підроблених офіційних документів (ч. 2 ст. 358 КК України).

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Звягельська окружна прокуратура.

Підозрюваній може загрожувати покарання від значних штрафних санкцій й аж до позбавлення волі на строк до трьох років.

У Житомирській обласній прокуратурі уточнюють, що підозрювана внесла до офіційних документів недостовірні відомості, збільшивши кількість найманих працівників та розмір нарахованого на їхню зарплату єдиного соціального внеску, суму якого так і не перерахувала до фіскальної служби. Унаслідок такої оборудки заволоділа понад 140 тис. грн.

Нагадаємо, 2 лютого 2023 року працівниками ДСР та представниками головного управління поліції були проведені обшуки та вилучення документів в Новогуйвинській селищній раді. Згодом у поліції проінформували, що причина обшуків була у підозрі щодо розтрати коштів на ремонт укриттів, які обійшлися у понад 7 мільйонів гривень, однак там були калюжі, тріщини стін, цементний пил та відсутність вентиляції. Зазначалося, що досудове розслідування, розпочате за заявами жителів Новогуйвинської територіальної громади, проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: привласнення розтрата укриття ремонт укриття заволодіння 
Матеріали по темі