Події

В житомирській лікарні проводять обшуки через ймовірні махінації з фінансуванням медичних послуг

10 August 2023, 14:15

В комунальному підприємстві «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка» вранці 10 серпня проводять обшуки. На території, поблизу двох корпусів, можна побачити правоохоронців. Працівники медичного закладу розповідають, що лікарі продовжують працювати.

«Лікарі обхід роблять. У кожному відділенні завідуючі, лікарі-ординатори. Скільки вже людей пішли на перев'язку, крапельниці. Звичайний робочий день, - говорить Валентина.

«Ходять скрізь, ми ось на рентген ходили, то вони і там були. По всій лікарні», - каже Валентина.

Пацієнти кажуть, що змогли потрапити на призначені процедури без перешкод.

«Процедури проходили, все нормально», - сказав Микола.

«Тільки що був на прийомі, на перев’язці», - каже Андрій.

Аби дізнатися причини обшуків йдемо до директора комунального підприємства. До журналістів Ігор Кухарук не вийшов. У приймальні ж повідомили: директор зайнятий, через що відмовляється від коментаря.

Ситуацію журналістам Житомир.info прокоментувала речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

«Національна поліція сьогодні проводить слідчі дії в житомирській лікарні, а також в інших осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності. Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, яке розслідується за фактом махінації з коштами, які виділяються на фінансування надання медичних послуг. Це вся інформація, яку можемо оприлюднити наразі, після завершення процесуальних заходів вона буде надана більш детально», - прокоментувала речниця Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Наталія Калиновська.

Під час підготовки сюжету на сайті Нацполіції з’явилося повідомлення про обшуки в житомирській лікарні:

Санкціоновані обшуки проводять у приміщенні житомирської лікарні, а також за місцями проживання осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності, співробітники Департаменту стратегічних розслідувань, Головного слідчого управління Нацполіції та Офісу Генерального прокурора України.

За даним слідства, службові особи лікарні організували схему незаконного отримання від Національної служби здоров'я України бюджетних коштів, які виділяються на фінансування наданих медичних послуг для населення. Кримінальне провадження розслідується за декількома статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що зранку 10 серпня у соцмережах виклали відео з озброєними правоохоронцями біля входу в один з корпусів лікарні №2, зазначивши, що працівники департаменту стратегічних розслідувань та головного слідчого управління Нацполіції проводять обшуки в кабінетах керівництва лікарні, завідувачів відділень та ряду лікарів, а також за домашніми адресами керівництва та лікарів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня обшук ДСР Нацполіція  
Матеріали по темі