Влада

Житомирська облрада хоче продовжити контракти з керівниками філармонії та ДЮСШ «Динамівець» і передати Звягелю музей

10 August 2023, 15:54

У Житомирській обласній раді 9 серпня відбулося засідання постійної комісії з гуманітарних питань.

Про це повідомляє пресслужба облради.

«Під час засідання депутати розглянули 11 питань порядку денного. Зокрема, погодили проєкти рішень про переукладання контрактів із директорами комунальних закладів Житомирської обласної ради. Так, переукласти контракти строком на 5 років планується з генеральною директоркою комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради Тетяною Руденькою та директором Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамівець» Житомирської обласної ради Леонідом Українцем», - йдеться у повідомленні.

На сесії облради 18 грудня 2018 року Тетяну Руденьку призначили на посаду генерального директора КП «Житомирська обласна філармонія імені Святослава Ріхтера» на 5 років, до 15 грудня 2023 року. На той час чоловік Тетяни Руденької Андрій Руденький був депутатом Житомирської облради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». В 2020 року Тетяна Руденька балотувалася в депутати Житомирської міської ради від партії «Слуга народу», а Андрій Руденький був обраний депутатом обласної ради від цієї партії.

На сесії облради 8 жовтня 2020 року Леоніда Українця призначили на посаду директора обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Динамовець» Житомирської обласної ради на 3 роки, до 6 жовтня 2023 року. В 2020 році балотувався в депутати Житомирської міської ради від партії «За майбутнє».

Також, враховуючи листи Міністерства культури та інформаційної політики України, Житомирської обласної військової адміністрації, комунального закладу «Житомирський обласний краєзнавчий музей» Житомирської обласної ради, у ході засідання депутати погодили винесення на розгляд чергової сесії обласної ради проєкту рішення про безоплатну передачу Літературно-меморіального музею Лесі Українки у комунальну власність Звягельської міської територіальної громади.

Крім того, депутати розглянули питання про прийняття з державної у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, та погодили відповідні проєкти рішень.

Нагадаємо, 17 січня 2023 року в Житомирській обласній раді на засіданні постійної комісії з гуманітарних питань розглядали звернення виконавчого комітету Звягельської міської ради щодо передачі у комунальну власність літературно-меморіального музею Лесі Українки і вирішили створити робочу групу, яка детально вивчить це питання. На засіданні робочої групи 9 лютого прийнято рішення визнати за доцільне передати в комунальну власність Звягельської міської ради літературно-меморіальний музей Лесі Українки.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році, до 150-річного ювілею Лесі Українки, в Новограді-Волинському почали оновлювати музей поетеси, а на початку січня 2021 року в Житомирській облраді створили робочу групу, аби розібратися в причинах неякісного ремонту музею Лесі Українки за 1,8 млн грн, виділених з обласного бюджету. 20 січня 2021 року департамент регіонального розвитку ОДА оголосив тендер на реконструкцію та розширення площі літературно-меморіального музею Лесі Українки по вул.Соборності 76/2, в м. Новограді-Волинському Житомирської області, стартова ціна – 10 млн 830 тис. 659 грн. Тендер був запланований на березень, але не відбувся, бо заявку на торги подав лише один учасник: ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс» з пропозицією 10 млн 280 тис. 831,06 грн. 8 квітня департамент ОДА все ж провів тендер: було два учасники, переможцем стало ТОВ «Будівельна виробнича компанія Форвард Плюс» з пропозицією 10 млн 226 тис. 654 грн.

А в жовтні 2021 року фінансування на реконструкцію музею скасували: 20 жовтня Уряду ухвалив розпорядження про зміни до переліку інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізовуватися за кошти ДФРР: з переліку виключили один об’єкт у Житомирській області – реконструкція та розширення площі літературно-меморіального музею Лесі Українки по вул. Соборності, 76/2 у м. Новограді-Волинському, на який було заплановано 10 млн 035 тис. 769 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада комісія музей контракт Руденька Українець Звягель 
Матеріали по темі