Влада

Мер анонсував виділення 50 мільйонів на ЗСУ і закупівлю дронів трьох типів для ліцеїв Житомира

10 August 2023, 18:45

На позачерговій сесії Житомирської міської ради, яка запланована на 11 серпня, виділять 50 млн грн на підтримку ЗСУ та кошти на закупівлю дронів і манекенів для практичних занять в ліцеях.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав у відеозверненні 10 серпня.

«Завтра знімаємо (з ремонтів) 50 мільйонів гривень. Виділяємо в фонд підтримки Збройних сил, надаємо прямі субвенції військовим частинам», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також розповів про закупівлі для уроків «Захист України» за оновленою програмою.

«Ми для шкіл міста закуповуємо дрони, три типи дронів – найпростіші, трохи складніші і FPV дрон для того, щоб діти на уроках по захисту батьківщини не просто вивчали теорію, а навчалися дійсно працювати і отримували ази тієї професії, яка їм може знадобитися в житті. Вони, можливо, не будуть військовими, коли виростуть, можливо будуть працювати на дронах в агросекторі, або будувати щось, пов’язане з дронами, з авіацією, це все ж майбутнє, нові технології. Тому підписуємо меморандум зі 190-м навчальним центром, вони надають справжніх бойових інструкторів для того, щоб навчити наших інструкторів. І діти будуть навчатися дійсно тому, що потрібно. Також закупаємо манекени для (навчання) надання першої медичної допомоги всім школам і садочкам, і багато чого іншого для того, щоб дійсно ці уроки по захисту батьківщини проходили нормально», - розповів мер Житомира.

Зауважимо, що 10 серпня, до відозвернення мера, Житомирська міська рада інформувала про виділення з бюджету 3 млн 220 тис. грн на безпілотники для ліцеїв.

«Цього року у кожному ліцеї міста комунальної та приватної форми власності, наукових ліцеях мають з’явитися безпілотні літальні апарати. Діти вчитимуться їх підкорювати на уроках «Захисту України». На ці потреби планують передбачити 3 мільйони 220 тисяч гривень. Це рішення внесуть на розгляд позачергової сесії міської ради. Загалом планується закупити 60 дронів: 40 – на всі ліцеї міста, включно з приватними школами, ще 20 з більшим функціоналом закуплять для тих навчальних закладів, де є площі територій, на яких і будуть відбуватися навчально-тренувальні польоти. Також обов’язковою складовою «Захисту України» буде проведення занять з прицільної стрільби. Вчителі дисципліни пройдуть підвищення кваліфікації. До роботи також будуть залучені інструктори. У класах безпеки до куточків мінної та пожежної грамотності додадуть обов’язковий курс надання першої домедичної підготовки. Для цього планується закупити тренажери реанімаційні серцево-легеневої реанімації людини. Таких тренажерів придбають 52», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки 2 серпня анонсувало оновлену практичну складову шкільної дисципліни «Захист України», яка спрямована на збільшення практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь.

Як повідомляв Житомир.info, на 11 серпня 2023 року мер Сергій Сухомлин скликає позачергову сесію Житомирської міської ради, в порядку денному якої 8 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин сесія ЗСУ бюджет дрон Захист України ліцей  
Матеріали по темі