Суспільство

У річці біля Житомира виявили мор риби через низький рівень кисню у воді

11 August 2023, 10:21

В Житомирській області 9 серпня інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявили на річці Гуйва нижчий норми вміст кисню у воді після виявлення масової загибелі водних біоресурсів.

Про це 10 серпня повідомила пресслужба Державної екологічної інспекції Поліського округу

«На адресу Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшов лист від Житомирського рибоохоронного патруля з проханням направити спеціаліста в район околиць с.Гуйва Житомирського району для відбору проб води у місці масової загибелі водних біоресурсів у річці Гуйва та проведення лабораторних досліджень показників складу та властивостей води. Оперативно реагуючи на звернення, 9 серпня 2023 року інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виїхали на місце ймовірного порушення природоохоронного законодавства. Працівниками Відділу інструментально-лабораторного контролю проведено відбір проб води з річки – на місці події та вище і нижче за течією, для проведення дослідження. Проведені лабораторні дослідження засвідчили, що вміст кисню у воді нижче норми – 3,8 мг/дм3 при нормі не менше 6 мг/дм3 за межами населеного пункту», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 8 серпня працівники Житомирського рибоохоронного патруля повідомили, що на звернення рибалок-любителів виявили масову загибель водних біоресурсів на річці Гуйва в районі с.Гуйва Житомирського району Житомирської області.

«На місце події негайно виїхали працівники Житомирського рибоохоронного патруля. Рибоохоронцями проведено обстеження берегової лінії та водного плеса водойми, та складено акт обстеження. Під час обстеження виявлено:густера - 712 екземплярів , окунь - 925 екземплярів, лещ -104 екземпляри , судак - 16 екземплярів, щука - 15 екземплярів, раки -23 екземпляри. Загальна кількість виявлених загиблих водних біоресурсів складає 1795 екземплярів. Про факт загибелі повідомлено ДЕІ Поліського округу та Управління Держпродспоживслужби у Житомирській області. Матеріали готуються для передачі до ДЕІ Поліського округу для розрахунку завданої шкоди», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2023 року на Бердичівському водосховищі виявили мор товстолоба. Про факт загибелі риби повідомили Державну екологічну інспекцію Поліського округу та Управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль мор риби рак загибель риби Гуйва 
Матеріали по темі