Влада

Мер Житомира вражений кількістю зброї у правоохоронців під час обшуків в лікарні №2 та хоче, щоб справа йшла максимально прозоро

11 August 2023, 10:43

Мер Житомира Сергій Сухомлин прокоментував обшуки в лікарні №2, підтвердивши, що вони пов’язані з лікуванням хворих на коронавірус.

Коментар журналістам Сухомлин дав після позачергової сесії міської ради 11 серпня.

«Я не можу коментувати, бо йде слідство, але те, що мене як людину і як мера вразило – кількість зброї, з якою правоохоронці прийшли на територію лікарні. Вчора ввечері і сьогодні зранку спілкувався з директором підприємства (КП «Лікарня №2 ім. В.П. Павлусенка): по матеріалах справи – це про COVID кілька років тому, перевіряють кількість хворих, які лікувалися від коронавірусу, дані які передавалися на НСЗУ. Перевіряється, фактично, документація, справи. Для цього потрібно приходити зі зброєю? Чи лікарні неготові були дати документи для перевірки? Я хочу, щоб ця справа йшла максимально прозоро, щоб максимальну кількість інформації надавали і органи поліції, і лікарня, будемо розбиратися, а поки що ніякої інформації немає», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також зауважив, що у медиків питали, чому в лікарні №1 більше кисню використали, а в лікарні №2 – менше.

Нагадаємо, зранку 10 серпня в житомирській лікарні №2 працівники департаменту стратегічних розслідувань та головного слідчого управління Нацполіції проводили обшуки в кабінетах керівництва лікарні, завідувачів відділень та ряду лікарів. Працівники та пацієнти лікарні запевнили, що на роботі закладу це не позначилося, а в ДСР уточнили, що обшуки пов’язані з організацією схеми незаконного отримання від НСЗУ бюджетних коштів, які виділяються на фінансування наданих медичних послуг для населення, Кримінальне провадження розслідується за декількома статтями. Ближче до вечора міська рада оприлюднила коментар адвоката про те, що в рамках відкритого в травні 2023 року кримінального провадження проводиться перевірка цільового використання коштів щодо фінансових витрат на боротьбу з COVID-19.

Як повідомляв Житомир.info, на 11 серпня 2023 року мер Сергій Сухомлин скликає позачергову сесію Житомирської міської ради, в порядку денному якої 8 питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня обшук Сухомлин коронавірус  
Матеріали по темі