Місто

У Житомирі на дві години перекриють майдан Соборний задля прощання із загиблим бійцем «Азову»

11 August 2023, 11:36

У Житомирі 12 серпня на майдані Соборному, біля прапора, відбудеться прощання з загиблим захисником-житомирянином.

Рішення про проведення церемонії прощання на майдані ухвалили на позачерговому засідання міськвиконкому 11 серпня.

«Ми розглядаємо це питання у зв’язку зі зверненням побратимів з частини, його будуть ховати не на військовому кладовищі. Ми не маємо права відмовляти. Думаю, що водії, які годину не зможуть проїхати по Соборному і будуть використовувати інші маршрути – це точно не велика проблема для того, щоб вшанувати пам’ять загиблого героя», - пояснив перед початком голосування мер Житомира Сергій Сухомлин.

Йдеться про прощання з Нестором Бандилком, 1994 р.н., який захищав Україну з 2015 року в складі полку «Азов».

Проєкт рішення виконкому про прощання із захисником на майдані Соборному був оприлюднений 10 серпня.

«З метою вшанування пам’яті солдата Бандилка Нестора Анатолійовича, який загинув, захищаючи цілісність, суверенітет та незалежність нашої держави, відповідно до клопотання командира військової частини А4638 полковника Андрія Білецького, організувати та провести 12 серпня 2023 року з 9.30 год. до 11.30 год. церемонію прощання на майдані Соборному із загиблим бійцем, номер обслуги кулеметного відділення взводу вогневої підтримки 4 штурмової роти 1 штурмового батальйону військової частини А4638, солдатом Бандилком Нестором Анатолійовичем, який вірний військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, загинув біля населеного пункту Бахмут Донецької області», - йдеться у проєкті рішення.


Нестор Бандилко

Управління транспорту і зв’язку міської ради повинне: внести зміни в рух автотранспорту відповідно до проведення церемонії прощання, забезпечити часткове перекриття руху автотранспорту по вулиці Велика Бердичівська, майдану Соборний та вулиці Перемоги 12 серпня 2023 року з 9.30 год. до 11.30 год.; встановити дорожні знаки «В’їзд заборонено» на час проведення заходів на майдані Соборному.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загибель військовослужбовець загинув прощання Бандилко виконком майдан Соборний Азов  
Матеріали по темі