Події

В Житомирському районі бабуся вирішила спалити стерню: згорів сарай з дровами і ледь не згоріла хата

13 August 2023, 11:58

В Житомирському районі рятувальники ліквідували загоряння сухотрав’я, що перекинулося на приватне домоволодіння.

Про це 13 серпня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«12 серпня о 13:56 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності на приватній присадибній ділянці у с. Карпівці Вільшанської територіальної громади Житомирського району. Зі слів сусідів бабуся вирішила прибрати стерню від пшениці за допомогою вогню та він перекинувся на сусідську господарську будівлю, де зберігались дрова. На місці події бійці ДСНС встановили, що на присадибній ділянці горить сухостій на площі 0,2 га та господарська будівля. Існувала загроза поширення вогню на два сараї з сіном та житловий будинок. Довелося підвозити воду 5 разів з місцевого ставка на відстані близько 4 км. Спільними зусиллям з місцевими жителями о 15:49 пожежу було локалізовано та о 16:12 ліквідовано. Вдалось врятувати оселю та два сінники. Вогонь встиг знищити господарчу будівлю, 15 куб. м дров та стерню пшениці на площі 0,2 га», - йдеться у повідомленні.

Цієї ж доби рятувальники ліквідували загоряння сухої трави у с. Старосільці Житомирського району, що сталося через коротке замкнення високовольтної мережі.

Наразі остаточні обставини всіх пожеж встановлюються фахівцями.

Рятувальники закликають громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду. У випадку виникнення будь-яких надзвичайних подій чи ситуацій терміново звертайтеся до Служби порятунку за номером «101».

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі ввечері 3 серпня 2023 року сталася пожежа в квартирі багатоповерхівки на вулиці Домбровського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа стерня сухостій  
Матеріали по темі