Фоторепортаж

У Житомирі встановлюють третє модульне укриття на 50 осіб у сквері на Польовій. Фоторепортаж

14 August 2023, 14:26

14 серпня біля «космічного» скверу на Польовій почали монтувати третє модульне укриття цивільного захисту, розраховане на 50 осіб.

Станом на 13:00 тут встановлюють стіни на вже підготовлений майданчик, побачивши журналістів, робітники звертаються з проханням до містян через сайт не ходити в ще не завершені та нездані укриття “на екскурсію”, адже це не лише заважає їх роботі, а й становить небезпеку.

«Сьогодні встановлюється третє укриття, закуплене комунальним підприємством. Їх поки закуплено в початковому етапі кількості чотирьох штук. Загальна вартість їх 6 мільйонів 745 тисяч. Це модульне укриття цивільного захисту населення. Воно аналогічне до тих, які вже були встановлені. Хочу наголосити, що воно не може бути як основне укриття: воно буде використовуватися для людей, що відпочивають у скверах, щоб вони, якщо не знають району, під час тривоги не бігали і не шукали укриття. Зараз ми при встановленні зіштовхнулися з деякими невеликими труднощами і підрядна компанія найближчим часом все доробить до кінця. Є повний комплект, який був передбачений технічною документацією: це встановлення дверей, встановлення всього обладнання, яке повинно бути, місця для сидіння, вогнегасники, аптечки, баки для води, електрифікація, електрощитова і так далі. Трошки пішов збій по часу, але за два тижні компанія зобов'язана це все ж таки поставити. Ні одне укриття не буде прийнятим і оплаченим до тих пір, допоки повністю не буде встановлено все, що було вказано в технічній документації. Окрім цього, плануємо поступово перейти на електронні замки у всіх тимчасових укриттях, які будуть автоматично відчинятися під час тривоги, а коли тривоги немає, відчинити такі двері можна буде звичайним магнітним ключем», - розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, 9 серпня, біля скверу на вулиці Лятошинського та біля скверу на Покровській почали монтувати два модульних укриття, розрахованих на 20 осіб.

Зазначимо, що 8 серпня до Житомира привезли блоки для модульного укриття.

Нагадаємо, ввечері 7 серпня міська рада попереджала про тимчасове обмеження руху транспорту 8 серпня вулицями Лятошинського та Покровською, де встановлюватимуть модульні укриття.

Укриття на 20 осіб мають встановити у скверах на Покровській та на розі Лятошинського і Небесної сотні. 27 липня КП «Зеленбуд» провело тендер на закупівлю чотирьох модульних укриттів (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, які мають поставити до кінця серпня: єдиним учасником і переможцем тендеру стало київське ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 6 млн 745 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 25 млн грн на придбання модульних укриттів виділили на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року, мер називав місця, де планують встановити такі модульні сховища: сквер на Лятошинського, бо поруч Житній ринок, Новий та Старий бульвар, гідропарк, ринок «Хмільники». 2 серпня на засіданні виконкому затвердили 6 адрес для розміщення модульних укриттів, які будуть на балансі КП «Зеленбуд» та КП «Парк»: Новий бульвар, 4, площа Польова, 10, Лятошинського, 13, Покровська, 131, Старий бульвар, 14-а, Чуднівська, 167.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульне укриття укриття бомбосховище Польова Шевчук 
Матеріали по темі