Місто

Як у Житомирі ремонтують тротуари на Івана Гонти, Шевченка та біля центрального майдану

14 August 2023, 14:28

Цього року у Житомирі знову капітально ремонтують тротуари, тендер на ремонт деяких об'єктів провели ще весною, який вигляд зараз вони мають 14 серпня 2023 року дізнавалися журналісти Житомир.info.

Зокрема на вул. Шевченка роботи мали завершитися до 30 вересня 2023 року. На тротуарі вже уклали нову плитку.

«Наразі на цьому об’єкті роботи завершені раніше передбачених термінів. Загальна вартість – 5 млн 300 тисяч грн. Це була заміна старого асфальтобетонного покриття на тротуарну плитку, встановлення бортового каменю, асфальтування під бортовим каменем. Також встановлено елементи тактильної плитки на пішохідних переходах та місцях зупинки громадського транспорту. Озеленення проєктом не передбачено, але у підрядника вивільнилися кошти, тому озеленення буде проведено на ділянці, де це можливо», – розповідає начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

На вул. Івана Гонти роботи мають виконати до 30 вересня 2023 року. На ділянці є будівельна техніка та працівники. Тут не планують класти плитку, адже зроблять велодоріжку.

«Цей об'єкт коштує 4 млн 200 тисяч грн. Ділянка починається від вул. Комерційна і до кінцевої зупинки біля паперової фабрики. Там передбачено розширення пішохідної зони з велодоріжками, все в асфальтобетонному покритті. Підготовчі роботи із заміною колодязів, виставленням бортового каменю завершені, основа під асфальт підготовлена. Думаю, що вже на цьому тижні підрядна організація облаштує асфальтобетонне покриття», – говорить В’ячеслав Глазунов.

Розпочали ремонтувати тротуари й у центрі міста. За умовами контракту завершити мають до кінця року, але у несприятливу погоду такі роботи зазвичай не проводяться. Тому питаємо у начальника управління капітального будівництва: чи не запізно розпочали та, чи встигнуть фірми завершити?

«Щодо об'єктів, які розпочалися нещодавно – це від вул. Перемоги до вул. Грушевського та від вул. Грушевського до майдану Короленко, та від Київської до Грушевського. Ці три ділянки розпочали на минулому тижні. Згідно з графіками наданих підрядними організаціями, згідно з вимогами, всі ці роботи будуть завершені. Обсяг невеликий, на одній 7 тис. кв. м, на іншій десь 9 тис. кв. м. Як показала практика, всі об'єкти йдуть з випередженням. Погода сприяє, сподіваємося, що надалі так буде. Підрядники поки йдуть згідно з графіками», – сказав В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 4 липня УКБ оголосило тендер на капітальний ремонт тротуарів по вул. Перемоги (майдан Соборний - вул. Михайла Грушевського) з початковою ціною 8 млн 339 тис. 107,20 грн: єдиним учасником і переможцем стало ТОВ «Домпромбуд» з міста Рівне з пропозицією 8 млн 278 тис. 030,80 грн.

6 липня Управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на капітальний ремонт тротуарів по вул. Перемоги (вул. Михайла Грушевського – майдан Короленка). Очікувана вартість закупівлі становить 15 млн 262 тис. 761,60 грн: дешевшу пропозицію відхилили і визнали переможцем житомирське ТОВ «УК «Комфорт-Буд» з пропозицією 15 млн 122 тис. 975 грн.

Як повідомляв Житомир.info, від початку 2023 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало кілька десятків договорів на проєкти та виконання робіт з реконструкції скверів та благоустрою територій на загальну суму 32 млн 450 тис. 228,4 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар ремонт УКБ плитка тендер вул.Перемоги вул.Шевченка вул. Івана Гонти 
Матеріали по темі