Влада

Житомирська обласна рада готує до приватизації готель «Україна» і хоче виставити на аукціон будівлі біля собору

15 August 2023, 13:55

Житомирська обласна рада хоче додати приміщення готелю «Україна» площею 4,1 тис. кв.м в центрі Житомира до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

Відповідний проєкт рішення сесії 15 серпня 2023 року оприлюднений на сайті облради.

«Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про приватизацію державного і комунального майна», враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності від 21.07.2023, обласна рада вирішила внести зміни у рішення Житомирської обласної ради від 25.06.2020 № 1963 «Про затвердження переліків об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації», зі змінами, доповнивши таблицю «Перелік об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації» додатка 1 до рішення пунктом 21», - йдеться у проєкті рішення.

Зауважимо, що готель «Україна» від початку воєнного стану не працює, зокрема, обласна рада в березні 2023 року звільнила ФОП Наумчук Віту Петрівну від орендної плати за використання майна площею 15 кв.м, що розташоване за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 3, у зв’язку з неможливістю використання зазначеного майна з 28.02.2022р.

Скриншот з проєкту рішення сесії

Крім того, на аукціон хочуть виставити комплексу будівель біля Свято-Михайлівського собору в Житомирі – з приводу приватизації будівель обласна рада отримала лист Релігійної громади Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомирсько-Овруцької Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

«Розглянувши лист Релігійної громади Свято-Михайлівського кафедрального собору Житомирсько-Овруцької Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) м. Житомир Житомирська область від 24.07.2023 №160, з метою ефективного використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань бюджету та комунальної власності, обласна рада вирішила приватизувати шляхом продажу на аукціоні комплексу будівель за адресою: Житомирська область, місто Житомир, вулиця Київська, 12,площею 1511,9 кв.м, реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна 496818101, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст Житомирської області.», - йдеться в оприлюдненому 15 серпня проєкті рішення сесії.

Нагадаємо, в квітні цього року до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, які підлягають приватизації, додали комплекс будівель площею 1511,9 кв.м на вул.Київська, 12 у Житомирі: проєкт рішення оприлюднили 21 квітня, рішення ухвалили на сесії 27 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 22 квітня 2021 року голова обласної ради Володимир Федоренко звільнив Петра Козенюка, депутат обласної ради від ОПЗЖ, з посади в.о. директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради «у зв’язку з допущенням грубого порушення трудових обов’язків, що призвело до виникнення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства». У липні 2022 року на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» призначили депутата обласної ради Сергія Білошицького, який був обраний від ОПЗЖ, а зараз позафракційний. В листопаді 2022 року працівники цього КП скаржилися, що їм не виплачують зарплату, відмовляють у звільненні та не віддають документи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада приватизація готель вул.Київська собор готельний комплекс "Україна" 
Матеріали по темі