Події

У Житомирській області судитимуть підрядника, який за ремонт зруйнованих ворожим обстрілом вікон у ПТУ отримав 800 тис. грн

15 August 2023, 14:20

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

Про це 15 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Як повідомлялося раніше, під час ворожого ракетного обстрілу у березні минулого року в аудиторіях професійно-технічного училища міста Бердичева було зруйновано 30 дерев’яних вікон. Директор місцевого товариства замість зруйнованих дерев’яних зобов’язався встановити металопластикові вікна та відливи. Усі ремонтні роботи оплачувалися державою з резервного фонду, призначеного для ліквідації наслідків бойових дій і відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану. Проте насправді підрядник встановив дешевші віконні конструкції, які не відповідають нормативно-правовим вимогам у галузі будівництва та експлуатації у навчальних аудиторіях. При цьому в офіційних документах намагався видати їх за якісні. За висновками експертизи, обвинувачений заволодів майже 800 тис. грн бюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Також накладено арешт на дві земельні ділянки вартістю понад 460 тис. грн та житловий будинок і господарське приміщення.

Досудове розслідування проводив Бердичівський райвідділ поліції. Оперативний супровід – УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

А в пресслужбі ГУНП у Житомирській області нагадують, що розслідування стосувалося якості ремонтних робіт, виконаних у навчальних корпусах бердичівського ПТУ.

«Як було встановлено, у червні минулого року підприємець взявся замінити віконні конструкції, пошкоджені внаслідок обстрілу армією рф. Відповідний договір був укладений між ним та одним з Департаментів Житомирської ОВА. Кошти на оплату робіт були виділені державою для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів в умовах воєнного стану. Після заміни конструкцій чоловік підписав акт приймання виконаних будівельних робіт та довідку про їх вартість. На підставі цих документів була здійснена оплата. Загальна сума угоди склала понад 847 тисяч гривень. Під час досудового розслідування було встановлено, що якість встановлених конструкцій не відповідає заявленим нормам, адже були використані меншовартісні матеріали, а зазначена на них ціна значно завищена. Зокрема, такі вікна не можуть забезпечити належної теплоізоляції, освітлення та вентиляції приміщень. Тож ділок отримав понад 778 тисяч гривень за роботи, які не відповідають існуючим вимогам, а тому не можуть бути прийняті та повинні бути перероблені. Державі було спричинено матеріальної шкоди саме на цю суму», - зазначають у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2023 року в СБУ інформували, що в Житомирській області викрили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на відновлення соціальних об’єктів, пошкоджених унаслідок ворожих обстрілів. 36-річний підприємець, взявшись за відновлення вікон у профтехучилищі Бердичева, у рази завищив вартість матеріалів для ремонтних робіт. Таким чином заволодів майже 780 тисячами гривень, завдавши збитків державі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція заволодіння коштами відновлення ПТУ училище обстріл Бердичів прокуратура 
Матеріали по темі