Фоторепортаж

Помідори, перці, чорнобривці та береза: що росте на балконах та підвіконнях житомирян. Фоторепортаж

16 August 2023, 16:06

“Коронавірусні” часи породили у світі тенденцію влаштовувати на балконах та підвіконнях мінігородики та прикрашати свої багатоповерхівки. Не виключенням став і Житомир - так, у 2020-21 роках багато містян хвалилися у соцмережах вирощеними на балконах томатами, руколою чи квітами, а на центральних вулицях міста ледь не на кожному другому балконі багатоповерхівки влітку буяла різноманітна зелень.

У 2022 році квіти та рослини на підвіконнях стали не на часі - так, з вікон більшості центральних вулиць зникли петунії, бегонії і навіть томати. Натомість влітку більшість вікон були заклеєні скотчем чи навіть заставлені фанерою.

Цьогоріч люди вирішили повернути у свої багатоповерхівки трішки природи - так, на підвіконнях і балконах центральних вулиць знову замайоріли різнобарвні петунії, бегонії, троянди, різні види томатів, огірки та навіть гострі перці.

Популярними рослинами на “балконних“ клумбах стали чорнобривці. А на одному з балконів у центрі виросла справжнісінька береза.

Також містяни більш охоче стали прикрашати не лише вікна та балкони, але й входи у під’їзди.

Що вирощували на своїх балконах житомиряни у 2018 році дивіться тут, а як вирощували мінігороди з розмарином, кропом та базиліком у карантинні часи - тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підвіконня балкон розсада рослини помідор томат огірок береза квіти літо 
Матеріали по темі