Здоров'я

Омолоджувальні процедури краси: яка найефективніша ?

17 August 2023, 10:56

"Яка найефективніша антивікова процедура” - гуглять у мережі та запитують на консультаціях у нашій дерматології МЦ «Відновлення»?Універсальної відповіді не маємо, проте, маємо чіткий перелік улюблених вами та перевірених нами.

Гуманним і науково обґрунтованим процедурам передували безліч небезпечних, відверто садистських і, навіть, магічно-алхімічних пошуків рецепта вічної молодості.

То що ж таке антивікові методи догляду за шкірою?
Коли ми говоримо про антивікові процедури для обличчя, то маємо на увазі вік 35+, тільки після цього періоду варто говорити про наявні та очевидні прояви вікових змін шкіри.

У чому вони полягають?
• Шкіра втрачає пружність.
• Колір обличчя тьмяніє.
• З'являються зморшки.
• Підвищується чутливість і схильність до алергічних реакцій шкіри.
• Щоденні набряки під очима та втрата чіткості контурів.
• Опускаються кутики губ і очей.

Звісно, що ці процеси відбуваються поступово, надалі - зміни накопичуються, а в результаті власне відображення починає викликати невдоволення. Антиейдж-процедури не зупинять плин часу, проте, відчутно скоротять і скорегують прояви ознак старіння.

Принцип дії:
• стримування процесів старіння, поліпшуючи дренаж і кровообіг (карбоксітерапія та масаж);
• стимулювання синтезу необхідних шкірі речовин, який знижується з роками (філери на основі гіалуронової кислоти, полінуклеотиди);
• візуальна корекція вікових змін (ботокс, контурна пластика);
• залучення внутрішніх резервів шкіри, які змусять її оновитися (пілінги, лазерні методики).
У будь-якому разі, антивіковий догляд - це стратегія, низка комплексних процедур, яка потребує систематичного підходу.
Тому ні вдома, ні в кабінеті косметолога разові процедури “на свята” - не працюють. Помітний і стійкий результат буде яскраво помітним лише після курсу процедур.
До того ж є сталі правила краси, яких варто дотримуватись:
• Збалансована дієта.
• Фізична активність на свіжому повітрі (під захистом крему з SPF).
• Не менше 8 годин нічного сну.
Якщо вищезазначених правил не дотримуватися, то ефект будь-яких доглядових процедур швидко сходить нанівець, і це стосується не тільки антивікового догляду, а й хірургічних втручань пластичного хірурга, (так, у нашому центрі наявна естетична хірургія).

Власне процедури:

• Пілінг

Мабуть, це лідер серед омолоджувальних косметологічних процедур. Пілінг - видалення частини ороговілого шару шкіри, контрольована травма, яка запускає активні процеси регенерації: активність фібробластів, а також синтез еластину, колагену і гіалуронової кислоти підвищуються, шкіра оновлюється.
Пілінг в основному, бажано проводити в осінньо-зимовий період, але зараз існують легкі всесезонні. Поверхневий пілінг зазвичай рекомендують робити двічі на рік. Кількість необхідних процедур на курс, від трьох (для лазерного пілінгу) до шести, їх призначає дерматолог залежно від стану шкіри. Однак потрібні спеціальна підготовка шкіри й особливий догляд у відновлювальний період, який може зайняти від двох днів до двох тижнів, залежно від глибини впливу.
Найдієвіші пілінги наступні:
• Хімічний. Залежно від глибини впливу він буває поверхневим, серединним і глибоким (останній виконують тільки за медичними показаннями).
• Лазерний. Розрізняють більш "агресивний" СО2, який просто видаляє поверхневий шар шкіри, і більш м'який - Фраксель, коли глибину і зони впливу регулює косметолог. Такий апарат використовують навіть для шкіри повік.

• Безін’єкційна (неінвазивна) карбоксітерапія.
Карбоксітерапія - косметологічна процедура, під час якої в глибокі шари шкіри з током крові доставляється велика кількість кисню у вогнище ураження. Завдяки цьому активізується місцевий кровотік, метаболізм клітин і синтез колагену.
Процедура покращує стан шкіри, допомагає лікувати розацеа, купероз, акне, псоріаз та інші дерматовенерологічні захворювання.
Карбоксітерапію цінують за виражений ефект омолодження та очищення шкіри в поєднанні з максимальною природністю процесів, які відбуваються в тканинах.
Як наслідок - зникають запальні процеси, шкіра відновлює захисні функції, виражений омолоджувальний ефект. Як бонус - боротьба з підшкірними жировими відкладеннями, зокрема з подвійним підборіддям.
Carboxy-терапія абсолютно безпечна. Вона не має побічних ефектів, не вирізняється токсичністю, оскільки повністю відповідає природним для організму людини процесам. Варто зазначити, що для процедури немає вікових обмежень. Її можна поєднувати з іншими методами, застосовуваними в косметології. Позитивний ефект помітний тут і зараз.

• Масаж:
Найдосконаліший апарат - руки майстра, після курсу антивікових масажів обличчя:
• підтягуються контури;
• зникають набряки, нависання, “бульдожі щічки”;
• розгладжуються зморшки;
• поліпшується колір обличчя;
• підвищується тургор шкіри
Все це відбувається завдяки поліпшенню кровообігу і циркуляції лімфи.Скульптурний омолоджувальний масаж передбачає 6-12 сеансів щорічно.

• Контурна пластика
Донедавна чи не найкращою косметологічною процедурою для омолодження обличчя вважали локальні ін'єкції гіалуронової кислоти (переважно в нижню частину обличчя) для поповнення втраченого об'єму, відновлення й підтягування контурів - звідси й назва "контурна пластика". Зазвичай потрібно від трьох сеансів, адже перша ін'єкція "йде" на зволоження шкіри. Оскільки гіалуронова кислота поступово розпадається, ефект зникає через пів року-рік і процедуру варто повторювати.

• Ліпофілінг
Він передбачає локальне введення власного жиру пацієнта. Спочатку відбувається забір невеликої кількості жирової тканини, наприклад, з живота. Потім її очищають і вводять у ділянку глибоких зморшків - наприклад, носогубних. На відміну від гіалуронової кислоти, жирова тканина не розпадається та гарно приживається.

• Ін'єкції ботулотоксину
“Ботокс” - ветеран на ринку омолодження. Його успішно використовують для розгладження зморшок (переважно у верхній частині обличчя) шляхом блокування мімічних м'язів. М'язи не скорочуються - шкіра не зморщується. Але, цей препарат розпадається впродовж пів року, тому ін'єкції доводиться повторювати. Ботокс зазвичай поєднують із контурною пластикою та іншими омолоджувальними процедурами.

• Плазмоліфтинг
Революційний метод омолодження, його ще називають "терапією Дракули". У проблемні зони обличчя вводять плазму крові пацієнта. Вона багата на фактори росту, які стимулюють роботу фібробластів, які синтезують колаген та еластин для пружності шкіри. Відбувається максимально природне стимулювання клітинної активності, так зване самоомолодження.
Процедура починається із забору крові з вени, далі - кров “прокручують”у спеціальній центрифузі, розділяючи на плазму та еритроцитну масу. Збагачена тромбоцитами плазма вводиться під шкіру.
Результат помітний за тиждень. Зазвичай для тривалого ефекту потрібен курс з трьох-п’яти сеансів на рік. Процедуру повторюють приблизно раз на рік, оскільки ефект поступово знижується. Плазмоліфтинг вважається однією з найбезпечніших процедур для омолодження обличчя, проте, його не можна застосовувати в разі цукрового діабету, проблем зі згортанням крові, порушень кровотворення.
Правила підготовки до омолоджувальних процедур:
Будь-яка омолоджувальна процедура у косметолога потребує підготовки шкіри: необхідно максимально захистити її від стресу та забезпечити додаткове зволоження.

Поради дерматолога:
• Має минути не менше двох тижнів, а краще місяць, після активних сонячних ванн.
• Не рекомендується одночасне чи безперервне проходження схожих за впливом процедур.
• За кілька днів до процедури варто утриматися від паління й алкоголю.
• Намагайтеся уникати гострої та солоної їжі, щоб не піддавати судини навантаженням і не викликати набряків.
• Не завадить проконсультуватися з дерматологом щодо домашнього зволожувального догляду: сироваток, кремів, масок.
• Важливо розуміти, що багато процедур досить болючі та лишають сліди від ін'єкцій, тому варто підстрахуватись часом на реабілітацію.

Записатися на консультацію та дізнатися подробиці можна за телефоном 0800 305 860 або безпосередньо у клініці «Відновлення» за адресою м. Житомир, вул. Любарська, 4. https://vidnovlennya.center/

https://www.facebook.com/Vidnovlennia

https://www.instagram.com/vidnovlennia/

«Відновлення» – клініка, де лікують причини, а не симптоми!

DSC9756

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МЦ "Відновлення" клініка Відновлення медичний центр омолодження пілінг 
Матеріали по темі