Влада

Депутати облради надали в користування ГО на 25 років більш ніж 3 тис. га мисливських угідь у Житомирському районі

17 August 2023, 13:38

Житомирська обласна рада надала у користування громадській організації «Мисливсько-рибальський клуб «Шлях» 3121,4 га мисливських угідь в Житомирському районі терміном на 25 років.

Рішення ухвалили на черговій сесії облради 17 серпня 2023 року.

Перед голосуванням депутатам пояснювали ситуацію з отриманням ГО згоди від власників ділянок, адже одне з агропідприємств наданий дозвіл потім відкликало.

«Обласна рада розглядає подання Держлісагентства про надання мисливських угідь, а подання узгоджується із землекористувачами і обласною державною адміністрацією. Суб’єкт господарювання, який спочатку дав погодження, а потім відкликав, бо передумав, повинен був звернутися в Держлісагентство і з’ясувати питання про відклик погодження. Держлісагентство не відізвало своє подання, тому депутати розглядали подання відповідно до законодавства», - пояснив начальник відділу з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм обласної ради Микола Ковтуненко.

Депутат обласної ради з фракції «Наш край», генеральний директор комунального підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської облради Ігор Рибинський закликав колег підтримати рішення.

«Цей клуб «Шлях» взяв в усіх користувачів паїв погодження, так що ніяких порушень законодавства немає, і прохання підтримати дане питання. Абсолютно ніякого зловживання там немає, це прості люди, які сьогодні оформляють мисливські угіддя для ведення мисливського господарства, ніяка земля не передається», - сказав Ігор Рибинський.

Інформацію про те, що власники паїв дали погодження на використання їх земель підтвердив і в.о. голови обласної ради Володимир Ширма. І зрештою рішення ухвалили: «за» проголосував 41 з 43 присутніх депутатів (всього в облраді 64 депутати).

Нагадаємо, 28 липня на сайті облради оприлюднили проєкт рішення сесії про надання у користування ГО «Мисливсько-рибальський клуб «Шлях» 3121,4 га мисливських угідь терміном на 25 років, в тому числі на території Чуднівської міської ради, Романівської селищної ради, Тетерівської сільської ради.

Громадська організація «Мисливсько-рибальський клуб «Шлях» була зареєстрована в травні 2017 року в селі Годиха Житомирського району, засновниками є: Пашківський Роман Антонович (прописаний в с.Станіславівка Романівського району), Карпович Володимир Олександрович (м.Житомир), Муравський Олег Михайлович (с.Висока Піч Житомирського району, працював майстром лісу в ДП «Романівський лісгосп» Житомироблагроліс), Аліксійчук Микола Михайлович (м.Житомир), Рижко Петро Вікторович (м.Житомир), Гнатюк Андрій Васильович (с.Годиха Романівського району, директор ГО).

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська обласна рада надала в користування обласній громадській організації «Мисливське товариство Корсар Ком» на 25 років мисливські угіддя площею 8008,6 га на території Базарського лісництва та Кліщівського лісництва Коростенського району: рішення ухвалили на сесії облради 16 березня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада мисливські угіддя мисливець ГО Ковтуненко Рибинський облагроліс пай 
Матеріали по темі