Події

Втамувала спрагу пивом, сівши за кермо: на дорогах Житомирського району за тиждень виявили майже півсотні п’яних водіїв

17 August 2023, 14:15

На дорогах Житомирського району поліцейські виявили 48 водіїв напідпитку, відносно порушників були складені адміністративні протоколи та скеровані до суду для прийняття рішень.

Про це 16 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське РУП.

«Днями інспектори відділу поліції №1 Житомирського РУП під час патрулювання на одній з вулиць с. Левкова зупинили мопед під керуванням 37-річного жителя громади. Чоловік рухався без шолома та порушував обмеження, встановлені комендантською годиною, адже подія сталася вже далеко за північ. Окрім цього, у нього не було при собі посвідчення водія. Поведінка керманича свідчила про його нетверезий стан. Покази алкотестера підтвердили, що у крові чоловіка 1,53 проміле алкоголю. Керманич розповів, що поспішав додому після гостин у кума», - йдеться в повідомленні.

Відтак відносно водія були складені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП. Окрім цього чоловік відповідатиме за їзду без шолома (ст. 121 КУпАП) та відсутність посвідчення водія (ст. 126 КУпАП).

А 26-річна жителька Чуднівської громади перед тим, як сісти за кермо своєї автівки, втамувала спрагу пивом. За годину після цього її за порушення Правил дорожнього руху зупинили патрульні відділення поліції №5 Житомирського РУП. У ході обстеження у крові жінки було виявлено 0,86 проміле алкоголю. Таке перше «водійське» порушення може вартувати жінці позбавлення права керування транспортними засобами.

Правоохоронці наголошують, що навіть невелика кількість вжитих спиртних напоїв значно знижує можливість адекватної оцінки дорожньої ситуації та здатність вчасно зреагувати на її зміни, що і є частою причиною ДТП.

Тож поліцейські нагадують: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Нагадаємо, 15 серпня за порушення ПДР охоронці порядку зупинили керманича мотоцикла ІЖ. З’ясувалося, що патрульні вже втретє за рік його «ловлять» нетверезим за кермом. Цього разу керманич пройшов огляд на визначення стану сп'яніння за допомогою приладу Драгер на місці. Результат — 2,57 проміле алкоголю, що майже в 13 разів перевищує допустиму норму. На порушника склали протоколи.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 13 серпня 2023 року в Житомирі сталася ДТП за участю Ford та Renault. Один із керманичів втік з місця автопригоди, однак патрульним вдалося його розшукати, водій був п’яний, на чоловіка склали протоколи

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій 
Матеріали по темі