Влада

Готель «Україна» в центрі Житомира включили до переліку об’єктів на приватизацію, але поки не продають

17 August 2023, 15:33

Депутати Житомирської обласної ради вирішили додати готель «Україна» до переліку об’єктів, які підлягають приватизації. Відповідне рішення розглядали 17 серпня на черговому засіданні сесії.

Перед голосування два депутати висловилися проти такого рішення.

«Ми всі розуміємо, якщо на цій сесії ми вносимо його до переліку об'єктів, які підлягають приватизації, то на наступній сесії ми будемо його продавати. Скажіть, а яка мета продажу готелю знову? У нас коштів не вистачає? У порівнянні з минулим роком надходження до обласного бюджету майже на пів мільярда більші ніж. Це завдяки нашим хлопцям, які воюють і сплачують податки. Тобто кошти у бюджеті є. Колеги, моя пропозиція: якщо щось продаємо цього року, то це має бути чітко зрозуміло навіщо нам ці кошти та чому їх не вистачає. Але продавати, щоб продавати – це вважаю просто не по-господарськи. Готель «Україна» працював, давав більше мільйона прибутку, зараз його занедбали, зараз хоч виконує якусь соціальну функцію. Його потрібно зберегти, не можна прийти й все розпродати за копійки», - сказав депутат Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко.

«Я за ту пропозицію, яку він проголосив. Тому буду голосувати проти цього питання. Закликаю всіх до позиції», - наголосив депутат Житомирської обласної ради Микола Григорович.

Переконати колег не вдалося, більшість проголосувала за те, щоб віддати готель на приватизацію: «за» проголосував 33 з 46 присутніх депутатів (всього в облраді 64 депутати).

У коментарях журналістам в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма взявся пояснювати, чому вирішили відмовитися від комунального підприємства.

«Протягом 3-4 років дане підприємство, як готель, не працює. Матеріально-технічна база готелю у незадовільному стані, тому депутати на профільних комісіях дійшли висновку, що давайте виставимо його на аукціон. Сьогодні питання про продаж даного майнового комплексу не стояло, а стояло питання про внесення у перелік підприємств, які підлягають приватизації. Хочу сказати, що за час, як я працюю другу каденцію в обласній раді, у нас не один десяток підприємств, які внесені до цього переліку, до сьогодні не виставлялися на аукціон. Поки є ця соціальна функція, ніяке питання про аукціон не буде стояти», – сказав Володимир Ширма.

В листопаді 2022 року працівники КП «Готельний комплекс «Україна» нарікали, що їм не виплачують заробітну плату, відмовляють у звільненні та не віддають документи. Нині в обласній раді кажуть, що персонал не був офіційно працевлаштований.

«Мені важко сказати, тому що ми проводили аудит і офіційно людей, які там працювали, немає. Але люди приходять і скаржаться, що вони там працювали. Мені сьогодні прикро за тих людей», - зауважує в.о. голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Нагадаємо, 15 серпня, за два дні до сесії, на сайті облради оприлюднили проєкт рішення про наміри додати до переліку об’єктів, які підлягають приватизації, приміщення готелю «Україна» площею 4,1 тис. кв.м в центрі Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, розпорядженням від 22 квітня 2021 року голова обласної ради Володимир Федоренко звільнив Петра Козенюка, депутат обласної ради від ОПЗЖ, з посади в.о. директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» Житомирської обласної ради «у зв’язку з допущенням грубого порушення трудових обов’язків, що призвело до виникнення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємства». У липні 2022 року на посаду директора комунального підприємства «Готельний комплекс «Україна» призначили депутата обласної ради Сергія Білошицького, який був обраний від ОПЗЖ, а зараз позафракційний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада приватизація готель сесія готельний комплекс "Україна" Крамаренко Ширма 
Матеріали по темі