Події

За добу у Житомирській області ліквідували 6 загорянь трави: вигоріло кілька гектарів і зайнялася господарська будівля

19 August 2023, 11:26

За добу ліквідовано шість загорянь сухої трави в області, що виникли у Житомирському, Звягельському та Коростенському районах. Внаслідок пожеж вогнем пройдено 2,5 га території.

Про це 19 серпня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Так, вчора сталося займання сухої трави на полі у с. Будилівка Потіївської територіальної громади Житомирського району. Першою до гасіння пожежі приступила місцева пожежна охорона, яка є в даному населеному пункті. По прибуттю бійців ДСНС було встановлено, що горить суха рослинність на площі біля 0,2 га та вогонь встиг перекинутися на господарчу будівлю. Існувала загроза розповсюдження пожежі на житловий будинок. Спільними зусиллями пожежу ліквідували за півтори години. Вдалось не дати поширитись полум'ю на оселю», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники нагадують, що категорично заборонено спалювати сміття, розводити багаття поблизу лісових насаджень, сухої рослинності та залишати недопалки чи сірники на трав’янистій підстилці.

Нагадаємо, 12 серпня в Житомирському районі рятувальники ліквідували загоряння сухотрав’я, що перекинулося на приватне домоволодіння: бабуся вирішила спалити стерню, внаслідок чого згорів сарай з дровами і ледь не згоріла хата.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальник загоряння трава 
Матеріали по темі