Суспільство

До Житомирської області прибули ще два десятка переселенців зі Сходу, серед них троє дітей

19 August 2023, 15:47

Ще 20 вимушених переселенців зі сходу України сьогодні прибули потягом на Житомирщину. Серед них 3 дітей та 1 особа з інвалідністю.

Про це 19 серпня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«На залізничному вокзалі їх зустріли рятувальники, поліцейські, волонтери, представники місцевих органів влади, товариства Червоного Хреста України, благодійного фонду “Карітас Бердичів УГКЦ”. Рятувальники перенесли увесь багаж переселенців від перону до автобуса, яким відвозять до місць тимчасового проживання. На місці працювали психологи ДСНС. Прямо на вокзалі переселенці мали змогу перекусити та отримати фінансову допомогу від держави. 10 внутрішньо переміщених осіб розселили на території Любарської громади Житомирського району, решта вирішили оселитися самостійно», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, з 18 квітня 2023 року евакуація цивільних мешканців Донеччини проводиться до Житомирської області. 19 квітня першим потягом до Житомирської області прибули 26 жителів Донеччини, яких евакуювали з районів активних бойових дій та розмістили на території Андрушівської громади. Вранці 23 квітня 2023 року до Бердичева прибув ще один потяг з 58 евакуйованими особами з Донецької області, їх доставили до Гришковецької територіальної громади. 27 квітня до Бердичева прибув третій евакуаційний потяг із 13 жителями Донеччини, переселенці будуть розміщені на території Волицької громади.

1 травня до Житомирської області прибув четвертий евакуаційний поїзд з Донеччини: ним приїхали 45 переселенців, яких розмістять в Романівській та Чуднівській територіальних громадах.

5 травня на пероні Бердичівського вокзалу волонтери, поліція, представники органів влади та уповноваженого з прав людини, соціальні служби, рятувальники та психологи зустріли п’ятий евакуаційний потяг, який привіз 13 дорослих, 7 дітей, 3 котів та собаку з Донеччини.

9 травня у Бердичів прибув уже шостий потяг, в якому вимушені переселенці виїхали у пошуках прихистку від війни. Того разу Житомирщина прийняла 33 особи, серед яких 10 дітей. Усі – з Донеччини.

13 травня до залізничного вокзалу в Бердичівській громаді прибув сьомий поїзд із переселенцями зі східних регіонів України: приїхала 51 людина, серед них – 19 дітей.

17 травня до Бердичева прибув восьмий потяг із вимушеними переселенцями із Донеччини. Тоді на Житомирщину прибули шестеро осіб.

21 травня у Бердичів прибув дев’ятий поїзд із 18 евакуйованими з Донеччини, серед яких 1 дитина та 1 особа з інвалідністю.

25 травня на Житомирщину приїхав десятий евакуаційний потяг, яким з районів бойових дій приїхав 21 житель Донеччини, з них 11 – діти.

30 травня ще 22 вимушені переселенці з Донеччини прибули потягом у Бердичів – Житомирщина зустріла одинадцятий евакуаційний потяг.

3 червня у Бердичеві зустріли черговий евакуаційний потяг, яким прибули вимушені переселенці з Донеччини. Цього разу приїхали семеро людей. Частина з них залишилася в області, інші – поїхали далі.

7 червня до Житомирщини у пошуках прихистку прибули ще 14 внутрішньо переміщених осіб.

11 червня зі сходу України на Житомирщину прибули 30 вимушених переселенців. А 15 червня приїхало ще 9 осіб.

23 червня приїхав черговий потяг, який привіз 3 переселенців із Донеччини з інвалідністю.

1 липня у Бердичеві рятувальники зустріли потяг з 16-ма евакуйованими мешканцями Донеччини, серед яких 10 дітей.

9 липня у Бердичів прибули також ще 16 переселенців із Донеччини з яких троє дітей. Їх планували розселити на території двох громад.

17 липня прибув потяг із 5 евакуйованими жителями Донеччини

3 серпня до Бердичева прибув черговий евакуаційний потяг із Донеччини з 23 біженцями, серед яких 5 дітей та 3 особи з інвалідністю.

11 серпня до міста Бердичів прибув черговий евакуаційний потяг, рятувальники зустріли 10 евакуйованих мешканців Донеччини, серед яких двоє дітей та одна особа з інвалідністю. Вісім внутрішньо переміщених осіб розмістили на території Звягельського району та ще двоє залишилися на самопоселення в смт Романів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: евакуація Донецьк бойові дії Бердичів потяг переселенець біженець ВПО ДСНС рятувальник 
Матеріали по темі