Місто

Фахівці розповіли про якість води на пляжах Житомира під кінець сезону: усе ще не відповідає нормам

20 August 2023, 11:32

Літо наближається до завершення, однак погода лишається спекотною і містяни продовжують шукати порятунку на пляжах. Щоправда, як на початку купального сезону, так і наприкінці якість води лишається незадовільною. Зокрема, вода на пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідає нормам, але спеціалісти вже не повідомляють про кишкову паличку, вміст якої перевищував показники норми протягом червня-липня у кілька десятків/сотень разів. А от в Коростені індекс лактозопозитивних кишкових паличок досі зависокий (24 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.)

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 18 серпня надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».


Нагадаємо, станом на 4 серпня вода на пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») також не відповідала нормам. Спеціалісти інформували, що на пляжі в Коростені індекс лактозопозитивних кишкових паличок лишався зависокий (24 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.)

А станом на 30 червня 2023 року індекс ЛКП на «Дитячому» і «Дорослому» пляжі у житомирському гідропарку становив 240 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3. Зависокий індекс ЛКП на вказаних пляжах був і станом на 7 липня.

Про якість води в річках, озерах та кар’єрах Житомирської області за липень 2023 року читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж вода якість води лабораторний центр гідропарк купальний сезон 
Матеріали по темі