Події

Чоловіка, який два роки тому розстріляв подружжя з Житомирської області за борги, засудили до довічного ув’язнення

23 August 2023, 09:37

До довічного позбавлення волі засуджено 60-річного дачника, який за борг розстріляв сім’ю з Житомирщини.

Про це 23 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За принципової позиції прокурорів Житомирської обласної прокуратури жителя Київщини визнано винним у подвійному умисному вбивстві подружжя, незаконному носінні, зберіганні і придбанні бойових припасів і вибухових пристроїв та незаконному придбанні і зберіганні наркотичних засобів, без мети збуту (п. 1 ст. ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 309 КК України). Йому призначене покарання у виді довічного позбавлення волі та відшкодування моральної шкоди на суму один мільйон гривень», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що особливо тяжкий злочин у червні 2021 року скоїв мешканець Київщини, який на той час проживав у своєму дачному будинку в одному з сіл Коростишівської територіальної громади.

Смертельну помсту приятелю за неповернений борг, якому позичав гроші для підприємництва, спланував завчасно, продумавши способи приховання злочину.

До сусіднього села, де проживало подружжя, приїхав уночі на мопеді, приховав його у лісопосадці, а сам з переробленою зброєю – автоматом Калашникова з глушником підкрався до будинку. Вистежив кімнату, у якій перебувало подружжя, та через вікно випустив по них автоматну чергу – дев’ять прицільних пострілів.

Від смертельних поранень 47-річний чоловік відразу загинув. Дружина з тяжкими пораненнями встигла сказати малолітній доньці (двоє дітей на той час перебували у сусідній кімнаті), щоб зателефонувала родичам, поліції та швидкій допомозі. Однак життя 39-річній матері малолітніх дітей врятувати не вдалося: жінка померла у реанімаційному відділенні лікарні.

Після холоднокровного розстрілу подружжя обвинувачений приховав зброю, одяг та транспорт у лісопосадці, а сам пішов додому. Однак відразу був викритий та затриманий. Зі схованки вилучили гранати з підривачами, автомат Калашникова з двома магазинами, спорядженими патронами, глушник, бойові припаси, плащ, рукавиці, мопед та інші речі, які використовувалися для вчинення злочину. Крім цього, з його помешкання вилучено понад 600 одиниць бойових припасів та наркотичну речовину.

На суді фігурант розповів свою версію подій. Однак суд поставився критично, розцінивши це як спосіб створення обвинуваченим собі штучного алібі та намагання уникнути кримінальної відповідальності.

На підставі наданих прокурором доказів та результатів комплексних судово-медичних експертиз, суд постановив вирок, співмірний з тяжкістю скоєного злочину, унаслідок якого позбавлено життя подружжя та двоє дітей залишено без батьків.

З дня затримання обвинуваченому застосовано тримання під вартою без права внесення грошової застави, де він перебуватиме і до набуття вироком чинності.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 8 червня 2021 року в селі Грубське Коростишівської громади Житомирської області хтось стріляв у подружжя через вікно їх будинку. Унаслідок отриманих поранень чоловік загинув на місці, а його дружину у тяжкому стані доставили до лікарні. Їхня малолітня дочка, яка у цей час відпочивала в іншій кімнаті, не постраждала. Ввечері 8 червня пресслужба ГУНП повідомила, що у вчиненні розстрілу подружжя обґрунтовано підозрюється 59-річний житель села Вишневе. Чоловіка затримали за підозрою в умисному вбивстві. Наступного дня правоохоронці надали подробиці розстрілу подружжя: вранці 9 червня 39-річна потерпіла померла у житомирській лікарні, а у будинку підозрюваного знайшли записи про 24 тис. дол. Боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вирок подружжя розстріл борг прокуратура 
Матеріали по темі