Здоров'я

Найсучаснішу діагностику молочних залоз з 3D зображенням проводять у медичному центрі «Асклепій»

23 August 2023, 11:00

Медичний центр «Асклепій» проводить інноваційну діагностику молочних залоз на найсучаснішому мамографі з функціями томосинтезу та об’ємного 3D зображення. Завдяки цьому методу лікарям вдається виявляти онкологію молочної залози на ранніх стадіях, що дозволяє мінімізувати наслідки від хвороби.

«Цифрова мамографія є на сьогоднішній день одним із основних методів скринінгу раку молочної залози.Дозволяє нам виявляти пухлини у об’ємі 3 мм - 5 мм і менше міліметрів. Коли пухлина 3мм - 5 мм, операція невеличка - видаляємо пухлину і естетичний компонент завжди присутній, і на цьому лікування раннього раку молочної залози часто закінчується,» - пояснює лікар-мамолог МЦ "Асклепій" Міненко Микола Володимирович.

На відміну від мамографів старого зразка, на новому апараті обстежують жінок віком від 25 років і старше. Оскільки навіть у молодому віці можна опинитися в групі ризику захворювання і на це впливає низка факторів.

«По маминій лінії, перше - друге покоління, якщо у жінки в родині у когось був рак молочної залози, або рак яєчників, або рак підшлункової залози, тоді з віку 25 років ми призначаємо цифрову мамографію з томосинтезом і дуже часто з 3D - зображенням. Для того, щоб покращити візуалізацію утворень, які ми знаходимо під час цього обстеження,» - зазначив лікар.


Окрім ефективної діагностики, новий мамограф має мінімальну дозу випромінювання.

«На відміну від МРТ-мамографії, яка раніше застосовувалась для такого раннього діагностичного процесу, це обстеження вже не потребує введення в організм токсичних контрасних речовин".
Цей апарат має мінімальну дозу опромінення і такі апарати на сьогоднішній день встановлюються в багатьох країнах світу навіть в житлових багатоповерхових будинках,» - додав Микола Володимирович.

Разом із тим процедура є значно комфортнішою та швидшою.

«Ми прийшли в дуже гарний, світлий, теплий кабінет, в якому нас дуже гарно зустріли. Медсестрички уважні, лікарі. Пройшла обстеження, яке я дуже боялась, чесно кажучи. Результати не потрібно було довго чекати. Вони були майже одразу після обстеження. Все було видно на екрані, все пояснював лікар, розповідав усі дрібнички. Я дуже хвилювалась, але після обстеження почуваюсь прекрасно. Результати гарні і клініка супер," - ділиться враженнями пацієнтка Валентина Миколаївна.

«Шановні жінки, я вам бажаю здоров’я і рекомендую: регулярно проходити обстеження у мамолога, робити мамографію, УЗД молочних залоз. І це буде запорукою вашого міцного здоров’я," - підсумовує лікар-мамолог медичного центру "Асклепій".

Детальніше про процедуру читайте тут: https://asklepiy.com/services/diagnostika/mammogra...

Записуйтеся на мамографію за телефонами:

+38 (098) 046-33-03

+38 (095) 010 31 03

+38 (093) 170 01 03

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Асклепій 
Матеріали по темі