Місто

Прогнати окупантів, здобути перемогу і жити у мирі – побажання житомирян до Дня Незалежності України

24 August 2023, 14:01

Попри те, що 24 серпня 2023 року пишних святкувань до Дня Незалежності в Житомирі не проводиться, настрій містян – патріотичний. Зокрема, на це вказує їхній зовнішній вигляд: чимало житомирян вбралися у вишиванки та одяг з українською символікою. За словами останніх, вони так демонструють свою позицію та пишаються рідною країною. А от що саме бажають у 32-у річницю Незалежності Україні та українцям – дивіться у відео.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 11 серпня затвердили заходи з відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в Житомирській міській територіальній громаді з 15 по 24 серпня 2023 року. Планувалося, що 23 та 24 серпня буде часткове перекриття руху автотранспорту по вулиці Великій Бердичівські, майдану Соборному та вулиці Перемоги. Але на позачерговому засіданні міськвиконкому 22 серпня мер повідомив, що скасовуються масові заходи за участю дітей.

Втім, зранку 23 серпня у Житомирі в День Державного Прапора на майдані Соборному пройшли урочистості за участю кількох сотень людей та був традиційний велопробіг. Після цього на військовому кладовищі вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Вранці 24 серпня, у День Незалежності, у Свято-Михайлівському кафедральному соборі була спільна молитва, а згодом в будівлі «Укрпошти» відбулося спецпогашення марки «Україна-мати».

Як повідомляв Житомир.info, в 2022 році у Житомирі 23 серпня відзначили День Державного Прапора на майдані Соборному та організували велопробіг, а День Незалежності відсвяткували на майдані Корольова з нагородженнями та театралізованим дійством.

Як у Житомирі з 2011 року відзначали День Незалежності України читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності побажання опитування 
Матеріали по темі