Події

Уночі в Житомирі біля «Барбаросси» сталася масова бійка між компаніями молодиків: кількох вдалося затримати і скласти протоколи

25 August 2023, 11:35

Зранку 25 серпня соцмережами почала ширитися інформація, що близько опівночі на перехресті вулиць Лятошинського та Михайлівської, біля місцевого супермаркету «Фори» та бару «Барбаросса» відбувалася масова бійка молоді. На відео видно, що до цього були причетні кілька десятків хлопців та дівчат.

Журналісти Житомир.info звернулися за коментарем до Житомирського райуправління поліції, однак там вказали, що справою займалися патрульні.

У пресслужбі патрульної поліції у коментарі Житомир.info підтвердили факт бійки та уточнили, що склали кілька адмінматеріалів на ймовірних учасників.

«Виклик про масову бійку надійшов до патрульних о 23:54. На цю подію виїжджали 4 екіпажі патрульних поліцейських. Коли патрульні приїхали на місце події більшість осіб причетних до бійки, побачивши службовий автомобіль, розбіглися. Але патрульним вдалося затримати ймовірних учасників самої бійки, яких було доставлено до Житомирського районного управління поліції для складання відповідних адміністративних матеріалів. Було складено 3 протоколи затримання: один матеріал – за статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника поліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця), ще один – по ч. 2 178 КУпАП(Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) і по статті 173 КУпАП (Дрібне хуліганство) три матеріали. Стосовно віку учасників, то наразі інформація ще уточнюється. Заяв про бійку до поліції не надходило», - прокоментувала речниця патрульної поліції Тетяна Носадчук.

Нагадаємо, 23 травня у Житомирі на футбольному полі поблизу ліцею №20 сталася сутичка між підлітками, внаслідок якої старші хлопці віком 13-14 років почали «по-дорослому» з’ясовувати стосунки із 12-річними – побили їх і пригрозили, щоб не з’являлися в цьому районі.

Як повідомляв Житомир.info, в кількох містах України 27 лютого 2023 року проявилися прихильники російської субкультури «ПВК Редан», які організовують масові бійки в людних місцях, були масові зібрання підлітків також в Житомирі та Бердичеві, але бійок не сталося. На брифінгу 28 лютого 2023 лютого в головному управлінні Нацполіції в Житомирській області розповідали, що 27 лютого в Житомирі на Михайлівській було майже 200 підлітків, але вони не є прихильниками російської субкультури, батьки жодного з підлітків про акцію не знали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бійка поліція бар молодь патрульна поліція патрульний патрульні протокол побиття розпивання хуліганство хуліган 
Матеріали по темі