Події

Прийшов на масаж: суд ухвалив вирок чоловікові, який майже три роки тому напав на житомирянку в її ж квартирі

27 August 2023, 16:10

У Житомирі суд ухвалив вирок чоловікові, який майже три роки тому напав на молоду жінку, прийшовши до неї додому на масаж: вчинив сексуальне насильство і пограбував. Нападника судили за трьома статтями (ч. 1 ст. 152 (Зґвалтування), ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством), ч. 1 ст. 187 (Розбій) КК України). За сукупністю злочинів чоловіка засудили до 7 років позбавлення волі.

Вирок стосовно вказаних кримінальних справ Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив 21 серпня 2023 року. В Єдиному державному реєстрі судових рішень вирок оприлюднили 23 серпня.

Обвинувачений – уродженець с. Заливне Нижньогірського району АР Крим, непрацюючий, неодружений, без місця реєстрації, раніше судимий (зокрема, за статтею «Умисне вбивство»).

З матеріалів суду відомо, що злочини стосовно житомирянки чоловік скоїв восени 2020 року. Обвинувачений знайшов в інтернеті оголошення про послуги масажу, які жінка, перебуваючи в декреті, надавала у власній квартирі. Прийшовши на черговий сеанс, зловмисник надумав зґвалтувати жінку, погрожуючи їй вбивством і демонструючи ніж.

«В середині жовтня 2020 року, більш точного часу в ході досудового розслідування не встановлено, ОСОБА_4 через платформу онлайн оголошень «OLX» познайомився із ОСОБА_6, яка, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, з метою додаткового заробітку розмістила на вказаному інтернет ресурсі оголошення про надання за місцем проживання масажних послуг. 26 листопада 2020 року, близько 20 год. 00 хв., прибувши на черговий сеанс масажу, перебуваючи за місцем проживання ОСОБА_6 за адресою АДРЕСА_2, переконавшись що в квартирі окрім потерпілої нікого немає, у ОСОБА_4 виник умисел на зґвалтування останньої. При цьому, з метою залякування ОСОБА_6 і таким чином подолання її волі до опору, ОСОБА_4 вирішив пригрозити ОСОБА_6 вбивством, використовуючи наявний у нього складаний ніж», – йдеться у матеріалах суду.

Залякавши жінку, чоловік частково втілив свій намір, хоча постраждала намагалася відбиватися. Потім нападник вирішив заволодіти майном, що було в квартирі.

Скриншоти з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Скориставшись тим, що внаслідок здавлювання шиї жінка втратила свідомість, нападник оглянув квартиру та забрав гроші й цінні речі загальною вартістю 8 тис. грн.

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Обвинувачений у суді свою вину визнав не повністю: стверджував, що в одному з месенджерів домовлявся з потерпілою про масаж з інтимними послугами. А ніж йому в кишеню підклали працівники поліції.

Скриншот з вироку Корольовського районного суду м. Житомира

Суд заслухав кількох свідків та врешті ухвалив: «ОСОБА_4 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 152, ч.1 ст. 129, ч.1 ст. 187 КК України, та призначити йому покарання:

- за ч. 1 ст. 152 КК України - 5 (п`ять) років позбавлення волі,
- за ч. 1 ст. 129 КК України - 2 (два) роки обмеження волі,
- за ч. 2 ст. 187 КК України - 7 (сім) років позбавлення волі».

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, чоловікові визначили остаточне покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Строк покарання рахується з моменту затримання, а саме з 27.11.2020 року.

Також суд задовольнив цивільний позов потерпілої і стягнув з обвинуваченого 14 102 грн 90 коп. майнової шкоди та 10 000 грн моральної шкоди. Окрім того, з чоловіка стягнули й судові витрати за проведення експертиз в сумі 2615 грн. 20 коп. на користь держави.

Як повідомляв Житомир.info, 26 листопада 2020 року в Житомирі малознайомий чоловік, який прийшов на прийом масажу, напав на 26-річну жінку в її ж квартирі. Візитер, зокрема, спричинив жінці тілесні ушкодження, а коли та втратила свідомість, виніс з її оселі близько 2 тисяч гривень і особисті речі. Поліцейські швидко встановили особу та затримали підозрюваного.Ним виявився 34-річний уродженець Криму, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за особливо тяжкий злочин і відбував покарання в одній з пенітенціарних установ на Житомирщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напад розбій зґвалтування пограбування суд вирок  
Матеріали по темі