Події

Житель Житомирської області «назбирав» понад чотири десятки набоїв та гранату на новий термін ув’язнення

28 August 2023, 09:38

Слідчі відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління зібрали докази причетності жителя Овруччини до низки кримінальних правопорушень. Чоловік, який лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, вчинив шахрайство та зберігав у себе гранату з підривачем та понад чотири десятки патронів.

Про це 26 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Коростенського райуправління поліції.

«Так, наприкінці липня у м. Овручі він взяв мобільний телефон у свого знайомого, попросивши зателефонувати. Потому просто пішов геть, не повернувши власнику гаджет. Поліцейські з’ясували, що чужий телефон він здав до ломбарду. Також у нього вилучили боєприпаси, серед яких були понад чотири десятки набоїв калібру 5,45 та граната з підривачем. Чоловік пояснив, що знайшов усе це, збираючи гриби. Після отримання висновків експертиз та проведення інших процесуальних дій слідчі завершили досудове розслідування. Обвинувальний акт було скеровано до суду», - йдеться в повідомленні.

Чоловікові інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснював Овруцький відділ Коростенської окружної прокуратури.

За такі дії чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, на початку серпня 2023 року поліцейські розпочали розслідування кримінального провадження за фактом нелегального зберігання патронів жителем Райгородоцької громади Бердичівського району. У чоловіка виявили магазини до автомата та півтори сотні патронів. Слідчі оголосили йому про підозру.

Як повідомляв Житомир.info, 10 серпня 2023 року у Звягелі поліцейські провели процесуальні дії за місцем проживання 48-річного чоловіка, щодо якого мали обґрунтовані підозри про зберігання ним боєприпасів та небезпечних речовин, та виявили понад 700 набоїв та боєприпаси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас зброя вибухонебезпечний предмет граната набої 
Матеріали по темі