Економіка

Майже пів тисячі жителів Житомирської області отримали ваучери для оплати навчання за державні кошти, - служба зайнятості

28 August 2023, 11:26

Вже 495 жителів Житомирської області отримали ваучер на навчання за кошти держави.

Про це 25 серпня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«Вже понад 11 000 українців отримали ваучери для оплати навчання за актуальними нині напрямами, з них 495 – жителі Житомирщини», - йдеться в повідомленні.

А в пресслужбі Міністерства економіки України цього ж дня розповіли, які найчастіше напрямки обирають громадяни, аби покращити свої навички.

Тож, за інформацією Мінекономіки, найпопулярнішими спеціальностями та професіями, які опановують нині українці, є:

  • медсестринство, психологія, соціальна робота;
  • водій автотранспортних засобів, водій навантажувача, тракторист-машиніст;
  • електрогазозварник, електромонтер, охоронник, швачка;
  • кухар, кондитер.

Загалом держава вже профінансувала навчання українців на 59 млн грн.


Довідково: Що таке ваучер на навчання? Ваучер дає людині право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця за затвердженим Мінекономіки переліком професій та спеціальностей. Його вартість — майже 27 тис. грн. Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або людина доплачує навчання самостійно.

Нагадаємо, 7 серпня служба зайнятості інформувала, що ваучери, які дають можливість безоплатно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність, отримали вже 412 жителів Житомирщини, у тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб та один учасник бойових дій. Більшість отримувачів цих документів (248 осіб) – жителі Житомирського району, 85 осіб – Коростенського, 40 осіб – Бердичівського і 39 осіб зі Звягельського району.

Як повідомляв Житомир.info, 25 липня 2023 року у центрі зайнятості розповідали, що у Житомирській області навчання на підставі ваучера можливе за близько 80 робітничими професіями і понад 40 спеціальностями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦЗ центр зайнятості робота працевлаштування ваучер навчання служба зайнятості Мінекономіки Міністерство економіки 
Матеріали по темі