Фоторепортаж

Покладання квітів та молитва за героїв – Житомир вшановує пам’ять загиблих захисників України. Фоторепортаж

29 August 2023, 10:18

Сьогодні, 29 серпня, ми вшановуємо пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

День пам’яті захисників України встановлено Указом президента від 23 серпня 2019 року, щоб увічнити героїзм військовослужбовців та добровольців, які віддали життя за свою країну.

З самого ранку у Житомирі пам’ять загиблих героїв вшановують покладанням квітів до меморіальних стендів загиблих та померлих учасників АТО/ООС та до пам’ятного знаку “Захисникам України у війні з російським агресором”. Цьогоріч заходи у центрі міста не анонсували, тож централізовано квіти поклало керівництво міста та військовослужбовці. А на військовому кладовищі зібралося кілька сотень людей - рідні та близькі загиблих захисників України, містяни, військові, волонтери, духовенство, керівництво міста й області молилися за кожного загиблого в цій війні та віддали шану захисникам, похованим на житомирському кладовищі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2022 році у Житомирі більше трьох сотень людей з квітами прийшли на військове кладовище віддати шану захисникам України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

А 29 серпня 2019 року вшановували загиблих воїнів і близько 500 житомирян долучилися до забігу пам’яті Героїв України. 29 серпня 2020 року на Смолянському кладовищі вшановували пам’ять загиблих військових, а забіг через карантинні обмеження не проводили. У 2021 році 28 серпня з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, більше сотні учасників долучилися до забігу під назвою «Шаную воїнів, біжу за героїв України». Про це – у фоторепортажі та відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День пам’яті війна військове кладовище захисник військовий військовослужбовець герой 
Матеріали по темі