Влада

Ще 1,5 мільярда ЄІБ спрямовують на проєкти відновлення в регіонах: Житомирська область отримає 130,8 млн грн на сім об’єктів

29 August 2023, 15:12

28 серпня відбулося засідання Міжвідомчої комісії щодо розподілу першого траншу коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) на відновлення і розвиток соціальної та критичної інфраструктури в регіонах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Йдеться про залишки коштів, що надійшли у 2022 році від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) до державного бюджету. Відповідно до рішення Уряду ці кошти будуть спрямовані на нові бюджетні програми. Пропозиції формуються регіональною владою з урахуванням доцільності, ефективності, взаємоузгодженості, пріоритетності та задоволення першочергових потреб населення. Після цього вони передаються Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України для їх подальшого розгляду Міжвідомчою комісією. Комісія розглянула першу частину поданих регіонами пропозицій щодо фінансування 165 проєктів на 1,9 мільярда гривень. З них 140 відповідають встановленим вимогам і до них відсутні зауваження. Міжвідомча комісія підтримує ці проєкти і рекомендує їх до погодження», - зазначається у повідомленні.

Детальний розподіл коштів по регіонах можна побачити на інфографіці:

Оприлюднена також відеоверсія засідання, під час якого була погоджена пропозиція Житомирської ОВА на дофінансування семи об’єктів на суму 130,8 млн грн.

«Житомирською обласною військовою адміністрацією пропонується дофінансування семи проєктів на 130,8 млн грн. Це чотири заклади охорони здоров’я, один дошкільний заклад, будівництво сховища в школі та реконструкція вищого закладу освіти комунальної власності. В окремих закладах вже виконані роботи з енергоефективності, наявні захисні споруди цивільного захисту або найпростіші укриття, які діючі. Проєкти Житомирської області пропонується погодити в повному обсязі», - сказала секретар Міжвідомчої комісії Юлії Подюк.

Постанову про перерозподіл субвенції в 1,7 млрд грн на реалізацію проектів відновлення в регіонах за кошти Європейського інвестиційного банку, ухвалили на засіданні Уряду 29 серпня – про це у своїй промові сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирській області вже виділили 734,8 млн грн субвенції з держбюджету на реалізацію критично необхідні для громад проєкти, що безпосередньо впливають на якість життя людей: 289,4 млн грн виділено постановою Кабміну від 16 червня 2023 року, 445,4 млн грн – постановою від 4 липня 2023 року. Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція Мінінфраструктури відбудова ЄІБ 
Матеріали по темі