Події

У райцентрі Житомирської області судитимуть батьків, які минулого року покинули на самоті у холодній оселі однорічне немовля

30 August 2023, 10:25

У Бердичеві судитимуть подружжя, яке у жовтні минулого року лишило однорічне маля у небезпеці: слідчі поліції завершили розслідування.

Про це 29 серпня повідомляє ГУНП у Житомирській області з посиланням на Бердичівський районний відділ поліції.

«Подія сталась у жовтні минулого року у Семенівській громаді Бердичівського району. Тоді з холодної та брудної сусідської оселі місцева жителька забрала до себе дівчинку, яка довго плакала на самоті. Голова громади сповістила про це поліцію. Ювенальні поліцейські взялися розшукувати батьків. Відомо було, що вони схильні до зловживання спиртним. Лише за добу подружжя з’явилося у селі. Мати, дізнавшись, що її дитину помістили до медичного закладу, …пішла спати. Було встановлено, що подружжя тимчасово проживало у старій хаті знайомих, однак лад в оселі не навели й належних умов для дитини не створили.

Тож, відповідно до рішення суду, подружжя було позбавлено батьківських прав. Врятована з небезпечних умов дівчинка нині виховується у сім’ї родичів», - йдеться в повідомленні.

Днями слідчі поліції під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури повідомили 31-річній жінці та 33-річному чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК України та ознайомили з обвинувальним актом.

Матеріали кримінального провадження направлено до суду для прийняття рішення відповідно до чинного законодавства.

Батькам може загрожувати до 2 років обмеження чи позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2022 року правоохоронці інформували, що у Бердичівському районі Житомирської області розслідували залишення у небезпеці батьками малолітньої доньки: однорічну дитину покинули у холодній хаті. Маля забрала до себе сусідка, а потім її передали до медзакладу, горе-батьків розшукали значно пізніше, вони були за межами села.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: подружжя суд поліція батьківський обов’язок недогляд дитина батьки 
Матеріали по темі