Події

Житомирянину повідомили про підозру через зберігання вдома пістолета та гранати

30 August 2023, 12:23

Жителю обласного центру, в якого наприкінці червня в оселі виявили пістолет та корпус гранати, повідомили про підозру.

Про це 30 серпня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції.

«Наприкінці червня до поліції надійшло повідомлення про жителя обласного центра, який ймовірно зберігає за місцем проживання небезпечні предмети. Незадовго до цього очевидці бачили його на вулиці з предметом, схожим на гранату. Тож правоохоронці Житомирського райуправління провели невідкладні слідчі дії у помешканні 42-річного чоловіка. В одній з кімнат його квартири виявили пістолет та корпус гранати. Зброю та боєприпас вилучили для проведення необхідних експертних досліджень. Їх результати підтвердили, що вилучений боєприпас є корпусом ручної гранати РГД-5. А пістолет виготовлений шляхом перероблення стартового і придатний для проведення пострілів та ураження цілі», - йдеться в повідомленні.

Відтак на підставі результатів проведених досліджень та інших зібраних доказів слідчі Житомирського РУП повідомили чоловікові про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Відповідно до чинного законодавства за вчинене діяння чоловікові загрожує покарання від 3 до 7 років позбавлення волі.

Водночас правоохоронці вкотре наголошують: бойовій зброї та боєприпасам не місце на мирних територіях. Пам’ятайте, що зберігаючи вдома такі предмети, ви наражаєте на небезпеку рідних, сусідів та інших оточуючих.

У разі виявлення зброї, боєприпасів, вибухових речовин або підозрілих предметів позначте місце знахідки застережним знаком, яскравою тканиною, гілкою, іншим доступним способом та обмежте доступ до потенційно небезпечної території людей. Повідомте про всі обставини та місце знаходження таких предметів рятувальникам (телефон 101) або поліцейським (телефон 102) чи сповістіть місцеві органи влади.

Будьте обережними та відповідальними! Навчайте правил безпеки дітей та рідних.

Нагадаємо, 26 серпня ГУНП інформувала, що слідчі відділу поліції №1 (м. Овруч) Коростенського райуправління зібрали докази причетності жителя Овруччини до низки кримінальних правопорушень. Чоловік, який лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі, вчинив шахрайство та зберігав у себе гранату з підривачем та понад чотири десятки патронів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої 
Матеріали по темі