Фоторепортаж

Реконструкція скверу в Житомирі: «майданчики для НЛО», асфальт біля пандусів та закинута будівля. Фоторепортаж

30 August 2023, 15:07

У сквері на майдані Мистецькі ворота, тендер на ремонт якого почали ще у 2021 році, нещодавно встановили металеві конструкції. Житомиряни у соцмережах вже охрестили їх «велетенськими вішаками» та «майданчиками для летючих тарілок».

На початку липня, коли люди скаржилися на ями та недороблений асфальт біля пандусів у сквері біля Мистецьких воріт, начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов пояснював Житомир.info, що будівельні та оздоблювальні роботи завершені, залишилося встановити скульптури, які вже виготовляються і до кінця липня будуть змонтовані, та зробити стик сходів та асфальтобетонного покриття біля арки.

Станом на 30 серпня ями біля пандусів, на які скаржилися містяни місяць тому, вже закриті шаром асфальту. А зовсім поруч з новореконструйованим сквером знаходяться розвалини павільйонів ВДНГ. Частково їх почали ремонтувати, встановивши пластикові вікна і двері. У іншій будові навпаки відсутні вікна та двері, валиться дах та суцільний смітник на підлозі.

Нагадаємо, реконструкцію скверу на майдані Мистецькі ворота розпочали у листопаді 2021 року і мали завершити до літа 2022 року. Підрядник мав озеленити територію та провести благоустрій: улаштувати плитку та бордюри, сходи, вуличні скульптури (з штуки), урни, лавки та інше. На початку реконструкції головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн показувала ескізи оновленого скверу:

Фото з архіву редакції

Загальна сума благоустрою майдану Мистецькі ворота – 8 млн 584 тис. 300 грн, з них 8,3 млн грн отримало ТОВ «Управляюча компанія "Комфорт-буд"», яке виконувало реконструкцію. По тендерній документації всі роботи мали бути завершені до 1 серпня 2023 року.

Який вигляд сквер мав до реконструкції, в червні 2021 року, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, в 2023 році УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще до 24 лютого 2022 року. Реконструкцію п’яти скверів мали завершити до 31 серпня 2023 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер Мистецькі ворота реконструкція 
Матеріали по темі