Події

У Житомирі судитимуть чоловіка, який два місяці тому намагався за 6 тис. грн продати вибухівку, а вдома вирощував коноплю

30 August 2023, 17:33

Перед судом постане чоловік, який придбану у столиці вибухівку продавав у Житомирі, а на присадибній ділянці вирощував плантацію конопель.

Про це 30 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори Житомирської обласної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно місцевого жителя за фактом незаконного зберігання та збуту вибухової речовини без передбаченого законом дозволу та незаконного посіву конопель (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 310 КК України). За даними слідства, незаконним промислом займався протягом березня-червня цього року 33-річний житомирянин. Під час чергової поїздки до Києва ділок придбав пластичну вибухову речовину та привіз її додому, аби продати. Згодом знайшов покупця – місцевого жителя, якому запропонував вибухівку за 6 тис. грн. Однак отриманими за небезпечний товар грошима скористатися не вдалося, бо ж відразу правоохоронці викрили його «на гарячому». Під час обшуку за місцем проживання фігуранта на присадибній ділянці було виявлено ще й плантацію конопель – понад сотню засіяних рослин. Санкції обох статей КК України передбачають покарання у виді позбавлення волі строком від 3 до 7 років», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування проводило ГУ Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2023 року в Житомирі працівники поліції викрили 33-річного місцевого жителя, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт за 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибухівка боєприпас поліція зброя прокуратура 
Матеріали по темі