Влада

З бюджету Житомира знову виділили кошти на допомогу ЗСУ, будуть купувати дрони, пікапи, снайперські гвинтівки

30 August 2023, 18:13

З бюджету Житомирської міської громади знову виділили кошти на підтримку ЗСУ – десятки мільйонів гривень.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради 30 серпня.

«Ми не будемо озвучувати конкретні цифри на конкретні програми, ви їх всі розглядали на комісіях, а ті депутати, які не розглядали – ми в закритому режимі поговоримо і пояснимо», - сказав мер Сергій Сухомлин під час пленарного засідання.

Після сесії мер Житомира все ж трохи розповів про закупівлі, на які виділили кошти з бюджету.

«На цій сесії – знову десятки мільйонів гривень на підрозділи, на Збройні сили, на наш військовий шпиталь і ще один шпиталь, який також займається лікуванням наших поранених. Будемо знову закуповувати дрони, пікапи, багато чого іншого. Навіть снайперські гвинтівки будемо закуповувати, і не мисливські карабіни, а саме військові, знайшли можливість як це робити офіційно», - сказав Сергій Сухомлин.

Після сесії пресслужба міської ради повідомила, що на ЗСУ виділили 50 мільйонів гривень з місцевого бюджету

Нагадаємо, у порядку денному позачергової сесії Житомирської міської ради, яку мер терміново скликав на 30 серпня 2023 року, було лише три питання.

Як повідомляв Житомир.info, за рік і вісім місяців від початку повномасштабного російського вторгнення (24 лютого 2022 року) на допомогу військовим Житомир спрямував 1,2 млрд грн, що становить 20% міського бюджету.

У системі «Прозорро» станом на 11 серпня 2023 року були опубліковані дані про закупівлі різних дронів для фронту на 1,41 млрд грн, виконавчий комітет Житомирської міської ради входить в ТОП-5 замовників дронів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада сесія ЗСУ військові Сухомлин бюджет БПЛА 
Матеріали по темі