Влада

Громада в Житомирській області отримає 50 млн грн субвенції на капітальний ремонт корпусу лікарні

31 August 2023, 10:32

Кабінет міністрів вніс зміни до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Відповідна постанова була ухвалена на засідання Уряду 29 серпня 2023 року.

Обсяг субвенції збільшили до 1 млрд 703 млн 428,3 тис. грн (станом на 23.05.2023 р. було 588 млн 126,054 тис. грн), в розподілі з’явилася й одна громада Житомирської області: бюджет Чуднівської міської територіальної громади отримає 50 млн грн субвенції, мінімальний обсяг співфінансування з місцевого бюджету становить 10 млн грн.

Зауважимо, що 24 серпня цього року Чуднівська міська рада повідомляла про участь у семінарі «Технічна підтримка реалізації субпроєктів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України», який організували та провели команда Програми розвитку ООН спільно з Міністерством відновлення розвитку громад, територій та інфраструктури за сприяння Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) в рамках комунікаційної кампанії Європейського союзу «Прямуємо разом» з метою надання підтримки, методичних рекомендацій та навчання представників громад учасниць проєкту.

«Проєкт «Капітальний ремонт стаціонарного корпусу КНП «Чуднівська лікарня» став одним з 44 проєктів, які можуть бути профінансовані ЄІБ. Команда проєкту пройшла значний шлях до його реалізації, але попереду ще багато важкої та кропіткої роботи. Тож побажаймо нам успіхів», - зазначалося у повідомленні.

Зауважимо, що директором КНП «Чуднівська лікарня» є депутат Житомирської обласної ради від партії «Слуга народу» Ігор Лукашенко.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2021 року народний депутат від Житомирської області Сергій Кузьміних звітував про рекордне оновлення медобладнання в Чуднівській лікарні та виділення субвенції з держбюджету на проведення капітального ремонту покрівель над інфекційним і центральним корпусами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ субвенція лікарня ремонт Чуднів Лукашенко 
Матеріали по темі