Влада

Прем’єр-міністр обіцяє усунути зловживання при нарахуванні додаткових виплат і премій держслужбовцям

31 August 2023, 17:28

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Про це 31 серпня повідомляє пресслужба Кабінету міністрів.

Учасники наради обговорили зменшення диспропорцій в оплаті праці держслужбовців у 2024 році та основні кроки, необхідні для завершення реформи. Як наголосив Денис Шмигаль, справедливість та усунення зловживань – основна мета реформи оплати праці держслужбовців.

«Нова система посилить роль посадового окладу та допоможе усунути зловживання при нарахуваннях додаткових виплат і премій. Зміни в оплаті праці спрямовані на зменшення диспропорцій та справедливий підхід до встановлення заробітних плат державних службовців», - зазначив очільник Уряду.

Законопроєкт щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад вже пройшов перше читання у Верховній Раді. Прем’єр-міністр закликав прискоритись, аби нова система оплати праці запрацювала вже з 1 січня 2024 року. Він також повідомив, що Уряд готує державний бюджет на наступний рік з урахуванням нових підходів.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирській ОДА зарплати голови та його заступників після повномасштабного російського вторгнення зросли і наприкінці 2022 року щомісячні нарахування становили 80-90 тис. грн, з яких половина суми – премії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ зарплата доплата держслужба Шмигаль держслужбовець  
Матеріали по темі