Місто

У Житомирі вручили грошові сертифікати чемпіону світу з шашок та чемпіону Європи з жиму штанги

1 September 2023, 10:01

У Житомирі 31 серпня чемпіону Європи з жиму штанги Андрію Баленкову та чемпіону світу з шашок Олександру Гонгальському вручили грошові сертифікати.

Про це 31 серпня повідомила Житомирська міська рада.

«Сьогодні вручили грошові сертифікати Андрію Баленкову та Олександру Гонгальському.

Андрій Баленков став Чемпіонату Європи з жиму штанги лежачи серед чоловіків у ваговій категорії до 83 кг! Участь у змаганнях брали 15 країн. Олександр Гонгальський виборов срібло на Чемпіонаті світу з шашок серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату. Участь у змаганнях брало 5 країн», - йдеться в повідомленні.

Олександра Гонгальського підтримує його дружина Тетяна, яка завжди поруч на змаганнях.

«Я допомагаю чоловіку. Особисто я не маю права робити ходи. Але він каже, що робити і я роблю. Бо інколи, коли він нервує, в нього порушена координація, то він не завжди може перехопити шашку. Тому я завжди поряд, записую партію і роблю ходи. Приймали на Чемпіонаті Світу дуже добре. Було дуже напружено. Мало днів. І ми щодня грали і до і після обіду. 6 днів напруженого графіку. Саша дуже втомився. Він мріє бути гросмейстером серед здорових спортсменів. Ми були раді сріблу. Але Саша завжди хоче бути першим!», - коментує дружина.

А начальник регіонального центру «Інваспорт» зазначив, що завжди буде підтримувати чемпіона.

«Він у мене Чемпіон, молодець. Я завжди буду його підтримувати й допомагати», — додає.

«Олександр зробив себе сам» — говорить про шашкіста Юрій Панасюк.

Олександр зробив місту подарунок. У 2022-му спортсмен брав участь в іграх Ліги Чемпіонів і став першим! Сьогодні свій кубок Олександр Гонгальський передав місту.

Андрій Баленков у спорті 25 років. Займав різні місця. І цього року подолав Чемпіонат Європи! Наступна мета — першість на Чемпіонаті Світу:

«Коли виступаєш, планка бажань стає все вищою. Фінального акорду я ще не бачу», - говорить чемпіон.

Спортсмен каже: відпочивати немає коли. Вже за місяць — Кубок України. Це відбірковий етап до наступного Чемпіонату Світу, який буде наступного року в Техасі, США.

«Треба бути в гарній формі і показувати найкращий результат. Дуже хочу відібратись на Чемпіонат Світу та виступити в наступному році краще, аніж цього року», - додав Баленков.

Нагадаємо, 26 серпня чемпіон світу з кікбоксингу Артем Мельник та тренер Сергій Дворнін отримали грошові сертифікати за високі спортивні досягнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: спорт змагання спортсмен грошовий сертифікат сертифікат Баленков Гонгальський 
Матеріали по темі