Місто

Житомирські екологи нарахували більш ніж 150 тис. грн збитків від загибелі риби в річці Тетерів на Смолянці

1 September 2023, 11:51

Екоінспектори обрахували збитки, нанесені довкіллю через загибель риби у Тетереві.

Про це 31 серпня повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу.

«Оперативно реагуючи на лист Житомирського рибоохоронного патруля від 14.08.2023, фахівці Інспекції виїхали на місце загибелі водних біоресурсів в річці Тетерів, в районі вул. Гонти (м.Житомир), обстежили берегову лінію та водне плесо річки, відібрали проби ґрунтів та води для дослідження і подальшого обрахування завданих довкіллю збитків. За результатами проведених у відділі інструментально-лабораторного контролю досліджень показників складу та властивостей вод зафіксовано перевищення нормативів ГДК по хімічному споживанню кисню (ХСК) – майже удвічі, по біологічному споживанню кисню (БСК5) – в понад 2 рази, також незначне перевищення по залізу загальному. Загальні обсяги збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок загибелі водних біоресурсів, як прямих, так і від втрати потомства, за розрахунками, проведеними фахівцями Інспекції на підставі акту про загибель водних біоресурсів, наданого Житомирським рибоохоронним патрулем, становлять 2 678,5 кг – в натуральному вираженні, 155 584 грн – у вартісному», - йдеться у повідомленні.

Матеріали скеровані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Зауважимо, що Житомирський рибоохоронний патруль інформував про виявлену 14 серпня загибель 650 екземплярів водних біоресурсів в районі вул. Івана Гонти поблизу Житомирського маслозаводу: густера – 89, окунь – 178, лящ – 31, плітка – 350, щука – 2.

Як повідомляв Житомир.info, 9 серпня 2023 року екоінспектори реагуючи на лист від Житомирського рибоохоронного патруля виїхали в район околиць с.Гуйва Житомирського району для відбору проб води у річці Гуйва для встановлення ймовірної причини загибелі водних біоресурсів. 17 серпня екоінспекція інформувала, що сума заподіяних збитків склала 562 тис. 364 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція риба екологія мор риби Тетерів збитки вул.Івана Гонти 
Матеріали по темі