Суспільство

В ліцеї громади біля Житомира відкрили «комфортне укриття, обладнане усім необхідним»: презентація і реальність (доповнено)

5 September 2023, 09:35

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом з заступницею голови офісу Дитячого фонду ООН Веерою Мендонкою та своїм заступником Віктором Градівським оглянули нове укриття у Новогуйвинському ліцеї імені Сергія Процика.

Про це 30 серпня повідомила пресслужба ОВА.

«Завдяки спільній роботі Житомирської ОВА із ЮНІСЕФ та громадою найбільший у Новогуйвинській громаді навчальний заклад тепер має комфортне укриття, обладнане усім необхідним не просто для перебування дітей, а й для повноцінного продовження навчального процесу під час повітряних тривог. За словами директорки ліцею, учні молодших класів із задоволенням грають у гру «занурення підводного човна», коли настає необхідність переходити у сховище і дуже неохоче повертаються до звичних класів», - йдеться у повідомленні.

У Facebook-групі «Говорить громада Новогуйвинської ОТГ» 4 вересня поділилися враженнями від нового укриття.

«Перша тривога в новому сховищі Новогуйвинського ліцею ім. С. Процика. Вентиляція не працює, запах фарби (вчора фарбували), діти втрачають свідомість, сидять на підлозі», - йдеться у дописі.

За кілька годин після публікації авторка допису розповіла про причину такої ситуації.

«Злочинців вже знайшли! На вихідних робітники підрядника усували недоліки, директор про це нічого не знала, бо у них є свій ключ. Вони ж і винесли стільчики, і сьогодні працівники ліцею їх повинні були занести. Ну ви зрозуміли... Поки вихід в цій ситуації один: поки фарба не вивітриться, діти підуть на дистанційку», - пише Дар'я Яковлєва-Копєіна.

ДОПОВНЕННЯ: Після 13:00 дирекція Новогуйвинського ліцею імені Сергія Процика опублікувала пояснення ситуації: Підрядник та його працівники самостійно прийняли рішення пофарбувати підлогу в укритті у суботу та неділю. Директора ліцею до відома не поставили. Робітники та завгосп ліцею визнали свої порушення щодо неінформування керівника освітнього закладу. Наразі в укритті проведені роботи щодо забезпечення умов перебування: занесені і поставлені стільці, зроблено вологе прибирання, постійно працює вентиляція. З частиною учнів, які перебувають у закладі сьогодні проводяться тренування. До п'ятниці (08.09.23) залишаємося працювати за змішаним режимом. Усі учні, які бажають продовжити навчання в очному форматі, можуть долучитися до освітнього процесу очно, оскільки усі педагогічні працівники знаходяться на робочих місцях і проводять заняття.

Від редакції: про ситуацію з укриттями, які пофарбували після 1 вересня і діти будуть навчатися дистанційно поки запах фарби не вивітриться, розповідали і батьки учнів ліцею №30 м.Житомира.

Нагадаємо, на початку лютого 2023 року правоохоронці проводили обшуки, огляди та інші слідчі дії на території Новогуйвинської територіальної громади в рамках кримінального провадження, пов’язаного із тендерними закупівлями щодо придбання генераторів та проведення ремонтів сховищ.

Як повідомляв Житомир.info, на брифінгу 29 серпня 2023 року заступниця директора департаменту освіти і науки Житомирської ОВА Світлана Близнюк інформувала, що з 1327 працюючих на території області закладів освіти у форматі офлайн/змішано будуть працювати 1 173 заклади (88%), закладам освіти, які знаходяться у 40-кілометровій зоні поруч з кордоном з Республікою Білорусь, рекомендоване дистанційне навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття Нововгуйвинське ліцей ОДА Бунечко Юнісеф ОТГ 
Матеріали по темі