Місто

Пояснення департаменту освіти щодо відсутності поділу класів на підгрупи для вивчення мов у ліцеях Житомира

5 September 2023, 12:16

Батьки житомирських школярів занепокоєні, що класи, де більше ніж 28 учнів, не поділяють на підгрупи для вивчення англійської мови та інших предметів.

5 вересня ситуацію прокоментувала перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

«Керівник закладу відповідає за свій фінансовий ресурс, який у нього є, відповідно до освітньої субвенції та фінансового ресурсу, який йому надала міська рада. Відповідно до фінансового ресурсу вони дивляться. Щоб ми з вами не сказали, батьки, я особисто – є фінансовий ресурс, яким вони володіють, і вони знають краще, як це будуть робити. Рекомендації надані, спільно з ними відпрацьовуємо. До 20 вересня буде прийнято навантаження і відповідно до 20 вересня ось ці моменти будуть узгоджені. Якщо діти знаходяться на очній формі навчання та у них перевищує 28 осіб, то англійська мова буде ділитися. Крім того, буде ділитися інформатика, бо у нас не вистачає комп'ютерних класів, де ми можемо одночасно забезпечити 30 осіб. Також буде поділятися трудове навчання, якщо є майстерні. Якість навчання залежить не від поділу класу, а від фаховості вчителя, але 28 і вище англійська мова буде ділитися», - пояснила перша заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко.

Нагадаємо, у Житомирській області пролунав перший дзвоник для 11 тисяч першокласників, загалом же за парти сіли 135 тисяч учнів.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018-2019 навчальному році на поділ класів на підгрупи із вивчення мов не вистачало 28,7 тисячі гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа ліцей учень мова поділ класу підгрупа вивчення мови департамент освіти освіта Ковтуненко 
Матеріали по темі