Влада

Підрядника підозрюють у заволодінні понад 1 млн грн на реконструкції школи в Житомирській області, яка була в програмі «Велике будівництво»

5 September 2023, 15:14

Підряднику повідомлено про підозру у заволодінні понад 1 млн грн бюджетних коштів під час реконструкції школи на Житомирщині.

Про це 5 вересня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Житомирської обласної прокуратури експосадовцю повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, та службовому підробленні, тобто у видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Слідство встановило, що зловживання з бюджетними коштами скоєне декілька років тому під час реконструкції загальноосвітньої школи в Овруцькому районі. Підозрюваний, перебуваючи на той час на посаді директора приватного товариства-підрядника, зобов’язався виконати реконструкцію навчального закладу з належною якістю. Однак обумовлених у договорі зобов’язань не дотримався. Зокрема, звітуючи про виконання реконструкції школи, завищив обсяг робіт та вартість використаних матеріалів, вніс до офіційних документів неправдиві відомості та віддав замовнику для оплати. Унаслідок цього на рахунок підрядника з бюджету зайво перераховано понад один мільйон гривень, якими він заволодів», - йдеться у повідомленні.

Наразі вживаються заходи щодо стягнення з підозрюваного заподіяної шкоди.

В прокуратурі наголошують, що це не єдине кримінальне правопорушення фігуранта: наразі у суді розглядається обвинувальний акт стосовно нього за фактом аналогічного зловживання з бюджетними коштами.

Матеріал прокуратури ілюструє фото школи в селі Словечне Овруцького району, яка в 2020 році входила в програму президента «Велике будівництво»:

Реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Словечне Овруцького району розпочали ще у 2017 році, двом підрядникам сумарно заплатили 14,8 млн грн.

11 жовтня 2017 року департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської ОДА уклав договір з ТОВ «БК «Сучасні технології» на виконання реконструкції школи за 3 млн 572 тис. 203 грн. Договір діяв до 31 грудня 2018 року. 10 вересня 20218 року Департамент регіонального розвитку ОДА укладає з ТОВ «БК «Сучасні технології» договір на реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Словечне (коригування) вартістю 8 млн 548 тис. 100,20 грн. Договір мав діяти до 31 грудня 2020 року, але 3 березня 2020 року нова керівниця департаменту регіонального розвитку ОДА Інна Хоменко надсилає фірмі лист про відмову від договору підряду, користуючись правом «у будь-який час до закінчення роботи відмовитися від договору підряду, виплативши підрядникові плату за виконану частину роботи та відшкодувавши йому збитки, завдані розірванням договору». За цим договором БК «Сучасні технології» заплатили 5 млн 230 тис. 244 грн. Керівником фірми на час укладання договорів був Докійчук Олександр Петрович (з 2020 року ТОВ не бере участь у тендерах).

Після цього департамент регіонального розвитку ОДА в червні 2020 проводить нову закупівлю послуг з реконструкції школи в селі Словечне для завершення робіт: ТОВ «Національний Референт Центр» укладають договір вартістю 4 млн 298 тис. 228,40 грн, після кількох додаткових угод за виконання робіт фірма отримує 4 млн 070 тис. 533,73 грн. А вже 21 грудня 2020 року за переговорною процедурою з ТОВ «Національний Референт Центр» укладають договір до 31 грудня 2020 року на «завершення робіт, додаткові роботи» вартістю 2 млн 040 тис. 446 грн, фактично фірма отримує 1 млн 908 тис. 654,11 грн.

ТОВ «Національний Референт Центр» зареєстрована в Житомирі у 2015 році, директором і власником є Трембовецький Андрій Павлович з Хмельницького. Активну участь в закупівлях за бюджеті кошти ТОВ почало брати з 2020 року і на сьогодні найбільше договорів (15) укладено з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА на загальну суму 138 млн 382 тис. 353,30 грн.

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА хотів за 16,65 млн грн побудувати стадіон в селі Словечне на Овруччині: тендер на початку лютого 2022 року виграло ТОВ «Уютспецбуд», 16 лютого з фірмою підписали договір, але 28 грудня 2022 року договір розірвали, оплата – 9 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2023 року відновилися припинені через російське вторгнення ремонті роботи будівлі обласного театру ляльок на Михайлівській у Житомирі в рамках програми «Велика реставрація».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура школа будівництво привласнення заволодіння майном підроблення ОДА тендер Овруч 
Матеріали по темі