Влада

Серед пріоритетів державного бюджету на 2024 рік – безпека й оборона, зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати

5 September 2023, 17:34

До 15 вересня Уряд ухвалить проєкт державного бюджету на 2024 рік, його розробка вже на фінальній стадії.

Про це у промові на засіданні Кабінету міністрів 5 вересня сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Пріоритетом №1 – як і цьогоріч – буде сектор безпеки й оборони. Техніка, зброя, дрони, ракети, снаряди – усе це максимально для нас важливо. Другий акцент бюджету – зарплати лікарів, вчителів та соціальні виплати. Плануємо наступного року двоетапне збільшення мінімальної заробітної плати. Закладаємо індексацію пенсій, будуть фінансуватися субсидії, допомоги ВПО й інші виплати. Третій пріоритет – відновлення. Для нас важливо продовжити та завершити проєкти відбудови, які вже стартували, а також започаткувати нові. росія буде й далі атакувати цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну. Тому швидке відновлення залишиться актуальним і наступного року», - наголосив глава Уряду

Нагадаємо, 13 вересня 2022 року Кабмін затвердив проєкт державного бюджету на 2023 рік, де понад 1,1 трлн грн або майже 50% всіх видатків спрямовувалося для сектору безпеки й оборони.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році мінімальна заробітна плата для лікаря, фармацевта та фахівця з реабілітації була встановлена на рівні не менше ніж 20 тис. грн, медичної сестри/брата — не менше ніж 13,5 тис. грн.

На сесії Житомирської міської ради 30 серпня 2023 року говорили про масові звільнення педагогічних працівників та їхні невеликі зарплати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бюджет Шмигаль зарплата оборона  
Матеріали по темі