Суспільство

Інформація Міністерства освіти щодо доступу до електронних підручників

5 September 2023, 17:49

Компанія EdPro продовжила вільний доступ до підручників українських видавців та навчально-методичних посібників EdPro, розміщених на українському сервері платформи «Mozaik» до кінця 2023 року.

Про це 5 вересня повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки.

«У системі «Mozaik» міститься приблизно 300 підручників українських видавництв із різних предметів для усіх класів, які можна використовувати як в режимі онлайн, так і завантажити на девайс. Також команда EdPro підготувала орієнтовно 70 навчально-методичних посібників з інтерактивним наповненням для молодшої, середньої та старшої школи», - йдеться у повідомленні.

Усі, хто бажає опанувати програму, мають можливість навчатися на безоплатних курсах.

Також на порталі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» розміщено електронну бібліотеку, яка налічує 1 335 підручників і посібників. Зокрема, електронні версії підручників для закладів загальної середньої освіти з 1-го до 11-го класу з усіх предметів, різних видань, для корінних народів, національних меншин та осіб з особливими освітніми потребами тощо.

Безоплатний доступ до підручників можна отримати на сайті видавництва «Ранок».

На сайті Всеукраїнської школи онлайн розміщено відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів.

Нагадаємо, під час Серпневої конференції для освітян заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків розповів про друк підручників для НУШ та оприлюднив інформацію щодо їх доставки в регіони.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2022 року учні 1-5 класів, які навчаються за програмою НУШ, отримали безкоштовний доступ до 60 електронних підручників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: МОН підручник освіта 
Матеріали по темі