Здоров'я

У Житомирі на базі медичного інституту відкрили перший в Україні центр патронажу

5 September 2023, 18:34

У Житомирі відкрили перший в Україні тренінгово-ресурсний центр із впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Про це 5 вересня повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

«Центр діятиме на базі Житомирського медичного інституту. Тут навчатимуть лікарів та медичних сестер первинної ланки, що надають послуги домашніх візитів в родини з дітьми від народження до 3 років, та наочно демонструватимуть взаємодію з родинами в домашніх умовах. Житомирщина – друга область в Україні після Донецької, яка почала впроваджувати цю нову модель домашніх візитів медпрацівників до вагітних жінок та родин з малюками від народження до трьох років», - йдеться у повідомленні.

Новостворений центр складається з двох зон: тренінгової, де навчатимуться медики, студенти інституту та майбутні батьки, і симуляційної, де можна опанувати практичні навички догляду за немовлям, визначити ризики безпеки для немовля в домашніх умовах. Він забезпечений всім необхідним для навчання та комфортного перебування.

На відкритті центру (яке відбулося 29 серпня – ред.) імплементований партнер ГО «In Touch Ukraine Foundation» за підтримки ЮНІСЕФ передала обладнання для телемедицини для 13 центрів первинної медико-санітарної допомоги з Житомирської, Київської областей та міста Києва, які вже долучилися до програми «Турбота з народження вдома».

Пристрої для телемедицини допоможуть краще взаємодіяти між патронажною медичною сестрою та лікарем-педіатром:

забезпечать постійний моніторинг та контроль стану маленького пацієнта;

покращать продуктивність роботи лікарів, розвантажуючи їх робочий день і зменшуючи кількість офлайн оглядів;

зменшать тривожність батьків.

Нагадаємо, державний університет «Житомирська політехніка» хоче приєднати до себе Житомирський медичний інститут обласної ради: на зборах колективу політехніки 30 червня цього року ректору Віктору Євдокимову доручили «почати процедуру» об’єднання закладів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 серпня 2023 року Мінветеранів інформувало про відкриття Центр ветеранського розвитку в держуніверситеті «Житомирська політехніка».

29 серпня оговорювали відкриття в межах Всеукраїнської програми «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, Центру ментального здоров’я на базі Житомирського державного університету ім.Івана Франка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медінститут МОЗ патронаж новонароджений ЮНІСЕФ 
Матеріали по темі