Економіка

Житомирська служба зайнятості хоче спонукати переселенців бути активними на ринку праці, бо роботодавці зацікавлені їх працевлаштовувати

7 September 2023, 10:13

Упродовж двох місяців в Україні хочуть провести інформаційну кампанію для переселенців з метою залучення їх до роботи, зокрема, і в Житомирській області, де з початку повномасштабного вторгнення працевлаштувалися понад 2, 5 тисячі ВПО.

Про це 6 вересня повідомила Житомирська служба зайнятості.

«Упродовж вересня - жовтня 2023 року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державний центр зайнятості та обласні військові адміністрації проведуть інформаційну кампанію «Робота для ВПО: ти потрібен!». Мета кампанії – посилення комунікації між усіма інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними українцями, задля ефективної їх інтеграції у громади, стимулювання у пошуку роботи, інформування про актуальні вакансії та активні програми сприяння зайнятості, створення з допомогою міжнародних організацій додаткових програм з професійного навчання та перенавчання ВПО.

Ціль - збільшити кількість внутрішніх переселенців, які знайшли роботу, в рази», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що Житомирська обласна служба зайнятості розробляє комплекс заходів щодо охоплення інформаційними послугами тих переселенців працездатного віку, які поки не звертались за пошуком роботи. Завдання – спонукати їх бути активними на ринку праці, адже кількість вакансій зростає, а роботодавці зацікавлені брати їх на роботу, оскільки отримують фінансову компенсацію у разі працевлаштування ВПО. Окрім того, діють державні програми, зокрема з мікрокредитування розвитку бізнесу або ж навчання з допомогою ваучера, які допоможуть продовжити трудовий шлях на новому місці проживання.

«До відома, з початку повномасштабного вторгнення за сприянням у працевлаштуванні до Житомирської обласної служби зайнятості звернулись понад 2500 внутрішньо переміщених українців з 16 областей. Серед них 71% - це жінки. Роботу вдалося віднайти для 865 переселенців. Вони були влаштовані на підприємства переробної промисловості, аграрного сектору, у комунальному господарстві, у сферах торгівлі й охорони здоров’я, державному управління та ін. За станом на 5 вересня 2023 року продовжували пошук роботи близько 240 внутрішньо переміщених осіб», - зазначають у центрі зайнятості.

Нині в обласній службі зайнятості зареєстровано понад 2000 легальних пропозицій роботи, що більше, ніж було напередодні початку повномасштабної війни (за станом на 1 лютого 2022 року – близько 1800 вакансій).

Довідкова інформація для ВПО - на порталі Державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/sto.../vnutrishno-peremishcheni-osoby

Маєте запитання щодо послуг служби зайнятості – телефонуйте нам на «гарячі» лінії 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, з початку 2023 року 102 роботодавці Житомирщини отримали позитивні рішення обласної служби зайнятості щодо виплати їм компенсації витрат на оплату праці 159 внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 14 листопада 2022 року роботодавцям виплатили понад 5 млн грн компенсації за працевлаштування 447 переселенців у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота переселенець переселенці компенсація роботодавець ЦЗ 
Матеріали по темі