Місто

В Житомирі до кінця тижня обіцяють завершити обладнання чотирьох модульних укриттів автоматичними дверима

7 September 2023, 11:25

Чотири встановлені модульні укриття планують до кінця тижня обладнати автоматичними дверима.

Про це говорили на засіданні міськвиконкому 6 вересня під час внесення змін до фінансового плану КП «Зеленбуд».

«Необхідність внесення змін виникла у зв’язку з тим, що 18 мільйонів 985 тисяч гривень виділено на найпростіші укриття цивільного захисту, 1 мільйон – на облаштування цих модулів, 187,7 тисячі – на придбання відцентрованого пилососа і 350,4 тис. грн – на придбання тракторного причепу», - розповів директор КП «Зеленбуд» Олександр Волокіта.

Мер запитав, коли планують завершити обладнання укриттів, і начальник комунального підприємства та заступник мера Сергій Кондратюк запевнили, що до кінця поточного тижня, тобто до 10 вересня.

«Закінчуємо встановлення дверей, поставимо автоматичні замки і внутрішнє облаштування. До кінця тижня маємо завершити», - сказав заступник мера Сергій Кондратюк в коментарі Житомир.info вранці 7 вересня.

Зауважимо, що 5 вересня пресслужба міської ради інформувала про встановлення електрощитків для укриттів.

«Енергетики встановили розподільчі щитки для електрифікації модульних укриттів. Роботи надані на благодійній основі. Наступний крок встановлення дверей та автоматичних замків, які відчинятимуть укриття у разі повітряної тривоги», - зазначалося у повідомленні.

Заступник мера також прокоментував Житомир.info майже 19 млн грн, які виділили «Зеленбуду» на модульні укриття.

«Це кошти, за які проголосували на сесії міської ради, вони враховані у фінансовому плані підприємства, але не думаю, що всі будуть використані. Ці кошти підприємство може отримати тільки після того, як подасть акт виконаних робіт. Поки що купувати ще укриття не плануємо, маємо завершити облаштування вже придбаних, подивитися на них в дії, як вони працюють, а потім будемо вирішувати», - сказав Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, 27 липня КП «Зеленбуд» провело тендер на закупівлю чотирьох модульних укриттів (три – на 20 осіб, одне – на 50 осіб) за 6,7 млн грн, які мають поставити до кінця серпня: єдиним учасником і переможцем тендеру стало київське ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 6 млн 745 тис. грн. 9 серпня біля скверу на вулиці Лятошинського та біля скверу на Покровській почали монтувати два модульних укриття, розрахованих на 20 осіб. 14 серпня почали монтувати модульне укриття, розраховане на 50 осіб, біля «космічного» скверу на Польовій. Станом на 28 серпня у скверах на Лятошинського і Покровській, на Новому бульварі та на майдані Польовому стояли змонтовані укриття без освітлення, дверей та інших елементів, а деякі містяни активно їх використовували як смітники та туалети.

КП «Парк» 25 серпня оголосило тендер на придбання двох модульних укриттів (на 50 осіб), які будуть встановлені у парку та гідропарку (Старий бульвар, 14-а та вул.Чуднівська, 167), з очікуваною вартістю закупівлі 5 млн 015 тис. грн: єдиним учасником тендеру було ТОВ «Хоббіт хаус» з пропозицією 5 млн 010 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 29 червня 2023 року на придбання модульних укриттів виділили 25 млн грн з міського бюджету. 2 серпня на засіданні виконкому затвердили 6 адрес для розміщення модульних укриттів у Житомирі: Новий бульвар, 4, площа Польова, 10, Лятошинського, 13, Покровська, 131, Старий бульвар, 14-а, Чуднівська, 167.

Хто ще в Житомирській області купує за бюджетні кошти модульні укриття читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: модульне укриття Зеленбуд укриття Волокіта виконком Кондратюк 
Матеріали по темі