Суспільство

За підтримки ПРООН відремонтують 31 навчальний заклад, на першому епаті – дев’ять ліцеїв у Житомирі, Коростені та Малині

7 September 2023, 13:55

В одинадцяти областях України ПРООН допомагає відновлювати освітні заклади. Житомирщина також потрапила в проєкт «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах».

«Завдяки участі в цьому проєкті у Житомирській області планується відремонтувати 31 навчальний заклад у 12 громадах. Лише на першому етапі, до якого увійшло 9 навчальних закладів, передбачається інвестувати у модернізацію освітніх просторів, придбання меблів та техніки, ремонт та обладнання сховищ – 100 млн грн», - говорить начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

Першочергово в проєкт потрапили освітні заклади Житомира, Малина та Коростеня. На другому етапі перелік громад розшириться.

«В другому тендері є 22 школи. Загальна кількість – це 31 школа. Додається Бердичів, Чуднів і також північні-східні території області, там також є школи, які потребують підтримки», - сказав менеджер проєкту «ECHO4SCHOOLS-UA: Ремонт/модернізація шкіл у постраждалих внаслідок війни регіонах» Олександр Муляр.

Директорка житомирського ліцею №26, який був пошкоджений через ворожі обстріли, розповіла, які роботи проводяться в навчальному закладі.

«У нас були пошкодження даху, вікон. Невелику частину вікон ми замінили завдяки співпраці з Італією. Зараз у нас проходять великі роботи вартістю понад 6 млн грн, буде замінено повністю дах з системою зливу, також є частина вікон в коридорах, на сходах, які дерев'яні до цього часу і звичайно пластикові, які пошкоджені після ураження», – говорить директорка житомирського ліцею №26 Ірина Янчук.

Також менеджер проєкту зазначив, що ремонти та модернізація проводиться не лише у закладах, які були пошкоджені через обстріли, адже головна мета – це створити комфортні умови для школярів, які знаходяться у постраждалих від війни регіонах.

Нагадаємо, що в серпні 2023 року Житомир та Звягель виграли грант на реалізацію проєктів місцевих ініціатив з відновлення інфраструктури, за підтримки ПРООН за фінансування Уряду Німеччини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ПРООН ремонт навчальний заклад заклад освіти школа ліцей Муляр Янчук Бунечко 
Матеріали по темі