Новини компаній

Оплата карткою з телефона: як працює платіжний термінал

7 September 2023, 15:21

Сьогодні будь-який смартфон можна перетворити на повноцінний платіжний термінал. Для цього знадобиться лише мобільний додаток — завантажити його безкоштовно можуть як фізичні, так і юридичні особи.

Мобільний термінал у телефоні дає змогу приймати оплату карткою без додаткової комісії. Далі розповімо, як працює платіжний термінал і наскільки він вигідний.

Швидке встановлення платіжного термінала

Можна не переживати за встановлення платіжного термінала — це безкоштовно і займе мінімум часу. Для цього потрібно лише завантажити додаток «Термінал» від ПриватБанку і зареєструватися в особистому кабінету. Встановити мобільний термінал можна на будь-який смартфон з операційною системою Android версії 8.0 і вище. Обов’язковою вимогою є підтримка технології NFC — це необхідно для приймання платежів.

Реєстрація в особистому кабінеті передбачає надання таких даних:

  • фінансовий номер мобільного телефону;
  • ПІБ;
  • email;
  • адреса магазину, його назва і вид діяльності;
  • номер рахунку для зарахування коштів;
  • код ЄДРПОУ або ІПН.

Додатково в кабінеті можна приєднати продавців: для цього потрібно вказати лише їх ПІБ і номер телефону. За обслуговування мобільного термінала абонентська плата не стягується. І це тільки одна з його вагомих переваг.

Додаток Термінал від ПриватБанку

Обравши додаток Термінал, ви зможете приймати для оплати будь-які картки. Їх тип — дебетова чи кредитна — не грає ролі. Платежі приймаються стандартним способом: вказується сума, покупець прикладає картку або гаджет, видається чек. Відправити чек можна електронним способом: через email або месенджер.

Мобільний еквайринг передбачає спрощену фіскалізацію. Це означає, що всі платежі автоматично обробляються й передаються в податкову службу. Якщо додатково приєднати платіжний термінал до сервісу «Каса» від ПриватБанку, стане доступними ще більше функціональних можливостей. Серед них:

  • відстеження історії чеків;
  • онлайн-перевірка балансу магазину;
  • додавання нових продавців до системи;
  • оформлення повернення товару;
  • закриття зміни продавцем.

Використовувати сервіс «Каса», як і мобільний термінал, можна безкоштовно. Тариф за його обслуговування додано в комісію, що стягується за кожен платіж. Водночас поєднання функціоналу термінала і вказаного сервісу дає змогу з легкістю відстежувати всі транзакції та спрощує фінансовий облік.

Відсутність стаціонарного, звичного термінала на 100% виключає ситуації, коли обладнання виходить з ладу. Використовуючи додаток, можна бути впевненим у тому, що платежі надійно захищені, а термінал завжди доступний для оплати. Більше про те, як працює платіжний термінал у телефоні, завжди готові розповісти спеціалісти ПриватБанку.

Еквайрингове обслуговування і тарифи

Мобільний додаток «Термінал» робить еквайрингове обслуговування ще більш вигідним. Це проявляється у трьох параметрах:

  • відсутня абонентська плата;
  • завантажити додаток можна безкоштовно;
  • діє фіксований тариф.

Комісія стягується за кожну транзакцію — 1,3% від суми. Ідентична комісія діє у разі використання стаціонарного обладнання, але його встановлення передбачає щомісячну плату за обслуговування — 400 гривень. Це ще одна причина, чому варто надати перевагу мобільному еквайрингу.

Платіжний термінал у телефоні — це актуальне рішення для мікробізнесу різного типу. Оцінити зручність додатка можуть власники кафе, ресторанів, служб доставки, водії таксі. Мінімум вимог і максимум переваг: термінал у вигляді мобільного додатка завжди під рукою.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі