Події

Житель Житомирської області разом з напарником у Вінниці скоїв розбійний напад на рієлторку: побита жінка просиділа зв`язаною майже добу

7 September 2023, 15:41

У Вінниці двоє раніше судимих чоловіків з Житомирської та Херсонської областей напали на 57-річну місцеву жительку: побили, відібрали у неї гроші й мобільний телефон, а потім втекли, покинувши зв’язаною. Рятувальникам довелось зламувати двері, щоб звільнити постраждалу.

Про це 6 вересня повідомив відділ комунікації поліції Вінницької області.

«На місці події правоохоронці з’ясували, що потерпіла займалась наданням послуг з оренди житла. 2 вересня вона під винайм здала на дві доби квартиру чоловіку та жінці. Коли квартиранти повинні були виселятись, рієлторка приїхала за вказаною адресою. Але, щойно потерпіла переступила поріг, як її силоміць затягнули в квартиру, почали бити та погрожувати ножем. Одним із нападників був чоловік, який винайняв цю квартиру, інший – невідомий. Жінку зв’язали, заволоділи сумкою з 6 тисячами гривень, мобільним телефоном та зникли. Майже добу постраждала не могла звільнитись, щоб хоча б покликати на допомогу. Їй вдалось це зробити на ранок наступного дня. Крики вінничанки почули сусіди, які викликали поліцію та швидку», - йдеться у повідомленні..

Поліцейські встановили особи зловмисників протягом декількох годин. Ними виявились жителі Житомирської та Херсонської областей 47 і 49 років, які нещодавно звільнились із місць позбавлення волі, де відбували покарання за аналогічні злочини. Фігурантів затримали спецпризначенці КОРДу та оперативники у м. Житомир. У затриманих правоохоронці вилучили частину грошей, мобільний телефон потерпілої та інші речові докази.

Пошуки та затримання фігурантів відбувались в рамках поліцейської спецоперації за участі слідчих слідчого управління, співробітників Управління карного розшуку та відділу поліції № 1 Вінницького РУП, працівників оперативних служб ГУНП за силової підтримки КОРД та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Слідчі повідомили нападникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна.

До обрання судом запобіжного підозрювані перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські перевіряють причетність чоловіків до аналогічних кримінальних правопорушень.

Нагадаємо, 7 вересня поліція інформувала про затримання грабіжника, який у центрі Житомира зірвав золотий ланцюжок із жінки та заніс його у ломбард.

Як повідомляв Житомир.info, 12 серпня 2023 року в передмісті Житомира двоє молодиків побили й пограбували чоловіка, який намагався їм допомогти владнати конфлікт.

Житомир.Info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій поліція рієлтор Вінниця  
Матеріали по темі